VIDEO // Vasile Bolea condamnă alianțele între galbeni și roșii: ”PAS nu mai vede o problemă să facă alianțe cu ”kuliokarii” și ”mâna Moscovei” din PSRM”

Deputatul Vasile Bolea, lider al partidului „Renaștere” din Republica Moldova, aduce acuzații celor din PAS, spunând că, în ciuda acuzațiilor anterioare, aceștia sunt dispuși să facă alianță cu PSRM, scrie sinteza.org

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul a subliniat faptul că membrii PAS, care anterior au etichetat PSRM-ul drept „kuliokari” și „mâna Moscovei”, acum nu au nicio reticență în a forma alianțe cu aceștia. Criticile sale au fost și către președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a recunoscut istoricul de colaborare dintre PAS și PSRM în mai multe raioane, însă fără a menționa colaborarea lor la nivel parlamentar.

”Cei din PAS, care încă ieri spuneau că PSRM sunt ”kuliokari” și ”mâna Moscovei”, astăzi nu au nicio problemă cu ”gruparea criminală” cum spun ei, să facă alianțe, nu numai la nivel raional, dar și la nivelul Capitalei”, a notat deputatul.

Vasile Bolea a mai dat de înțeles că PSRM, pentru a nu împiedica deciziile PAS, o fac pe supărăcioșii și părăsesc sala de ședințe a Parlamentului.

”Lucrul ăsta chiar l-a comentat și președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a vorbit că ei au un istoric de colaborare cu PSRM în mai multe raioane. Igor Grosu a uitat să menționeze că ei au o colaborare și în cadrul Parlamentului. Fie că acest lucru s-a întâmplat în 2019, fie acum, când PSRM ca să nu încurce mult la luarea unor decizii de către cei din PAS, de fiecare dată părăsesc sala de ședințe, făcând pe supărăcioșii”, scrie politicianul.

Bolea consideră că aceste alianțe tacite ar putea fi extinse și în capitală, cu scopul de a influența deciziile politice și de a crea obstacole în fața altor partide, în special față de MAN, care are o prezență semnificativă în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

”Cred că în timpul apropiat o să vedem cum și în Chișinău pe mai multe subiecte ei vor face alianțe tacite și vor ridica frumușel mâna pentru anumite decizii, creând anumite impedimente sau obstacole în fața altor partide, în primul rând MAN, care este reprezentat masiv la nivelul CMC”, a specificat acesta.

Mai mult decât atât, politicianul a atras atenția asupra așteptărilor cetățenilor în legătură cu solicitarea de demisie a vicepreședinților PSRM din raioanele unde au fost formate coaliții cu PAS. Această solicitare ar demonstra, în ochii societății, consecvența și seriozitatea acestui partid.

”Până în prezent societatea așteaptă ca cei din PSRM să ridice întrebarea privind demisia vicepreședinților PSRM în acele 7-8 raioane unde ei au făcut coaliții cu cei din PAS. Если вы не балаболы, то держите слово și atunci vom crede că tot ce vorbiți – realizați. Dar așa, vorbiți una, gândiți alta și faceți cu totul altceva”, a concluzionat Vasile Bolea.

Total
0
Shares
Total
0
Share