VIDEO // Vasile Bolea, deputat: PAS generează crize artificiale pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele reale

Deputatul Vasile Bolea, liderul partidului „Renaștere”, a exprimat astăzi îngrijorarea profundă cu privire la starea actuală a furnizării gazelor în Moldova.

Într-o declarație vehementă, Bolea a subliniat că țara se află într-o stare de urgență timp de aproape doi ani, după ce guvernul a renunțat la negocierile direct cu Gazprom, iar Andrei Spînu a preluat rolul de negociator direct cu Alexey Miller, pe care, conform limbajului non-verbal descifrat de Ministrul Sănătății Ala Nemerenco, l-a dominat.

”Trăim de aproape 2 ani în stare de urgență, atunci când a apărut acea criză a furnizării gazelor datorită faptului că guvernul s-a distanțat de negocieri cu Gazprom, iar ulterior Alexey Miller a fost dominat de Andrei Spînu”, a menționat Bolea.

Decizia luată pe data de 4 septembrie de către Consiliul Suprem de Energie (CSE) a Moldovei are un impact devastator asupra companiei MoldovaGaz, compania fiind dur atacată de către guvernare.

Deputatul Bolea a avertizat că în lunile noiembrie-decembrie, guvernarea PAS ar putea intenționat și artificial să creeze crize energetice, încercând ulterior să le rezolve, dar pe seama cetățenilor care vor fi nevoiți să suporte costuri suplimentare.

„Prin decizia din data de 4 septembrie a CSE, se lovește dur în compania MoldovaGaz, iar prin luna noiembrie-decembrie, guvernarea PAS intenționat și artificial va genera crize, pe care ulterior tot ei vor încerca să le rezolve, doar că implicând direct cetățenii care vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar”, a vociferat liderul partidului ”Renaștere”.

El a subliniat, de asemenea, că este esențial ca cetățenii să fie vigilenți în privința acțiunilor guvernului în perioada următoare și să nu permită ca întreprinderile strategice ale țării să fie privatizate sau afectate negativ în timpul acestui mandat.

”Haideți să fim cu ochii pe această guvernare și să nu admitem ca ei pe final de ultimul mandat, pentru că va fi ultimul, să facă aceste lucruri și să pună în buzunar întreprinderi importante și strategice pentru economia națională”, a conchis deputatul.

Total
0
Shares
Total
0
Share