VIDEO // Vasile Bolea, despre modificarea Codului Electoral: ”Aceste șiretlicuri juridice și legislative pe care le fac cei din PAS sunt doar în detrimentul lor”

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova și liderul Partidului ”Renaștere”, Vasile Bolea, a declarat în cadrul unei emisiuni la care a participat despre faptul că PAS va mai face modificări în Codul Electoral, calificând actualele modificări drept o „normă imperfectă”, scrie sinteza.org

Potrivit deputatului, actuala definiție a perioadei electorale este în mod fundamental greșită, susținând că aceasta ar trebui să înceapă din ziua în care hotărârea privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale intră în vigoare și să dureze până la validarea mandatului de președinte, dar nu mai mult de 120 de zile. Aceasta ar exclude, potrivit liderului politic, campania electorală din perioada electorală, o schimbare crucială pentru a asigura claritatea și eficiența procesului electoral.

”Din punct de vedere juridic, la modificarea Codului Electoral se va mai interveni în acest an, deoarece este o normă imperfectă. Doamna președinte a insistat pe anumite chestiuni legate de reformularea unor noțiuni care sunt introduse în codul electoral, și anume noțiunea care vizează perioada electorală. Colegii au intervenit și au spus că de fapt perioada electorală se numără din ziua de când hotărârea privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale a intrat în vigoare și durează până la validarea mandatului de președinte, dar nu mai mult de 120 zile. În perioada electorală precedentă a fost inclusă și campania electorală, ceea ce este o greșeală foarte mare. Din punctul ăsta de vedere se anihilează toate prevederile legate de sancțiunile contravenționale și penale în legătură cu încălcările comise în campania electorală”, a declarat Vasile Bolea.

În scrutinul precedent, perioada electorală cuprindea și campania electorală, iar deputatul și liderul Partidului ”Renaștere” a calificat acest lucru ca fiind o „greșeală foarte mare”, iar drept consecință sunt anihilate toate prevederile legate de sancțiunile contravenționale și penale în legătură cu încălcările comise în campania electorală.

Deputatul a avertizat că, odată ce această greșeală va fi conștientizată, este de așteptat că PAS își va dori modificări suplimentare în Codul Electoral pentru a remedia această problemă.

”Atunci când vor conștientiza că au făcut o greșeală foarte mare, ei vor mai interveni la Codul Electoral. Tot ce fac ei, din neștiință sau dorința de a câștiga aceste alegeri, aceste șiretlicuri juridice și legislative pe care le fac, joacă doar în detrimentul lor”, a conchis deputatul Vasile Bolea.

Total
0
Shares
Total
0
Share