VIDEO // Vasile Bolea, despre reducerea procentului de indexare a pensiei: “Această garnitură guvernamentală este plină de oameni mincinoși”

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova și liderul Partidului ”Renaștere”, Vasile Bolea, a venit cu o serie de acuzații împotriva guvernării PAS, referitor la modul în care aceștia gestionează indexarea pensiilor. Bolea a subliniat discrepanțele dintre promisiunile făcute de guvern și realitatea indexării, acuzând autoritățile de minciună și de tratarea necorespunzătoare a pensionarilor.

Anul acesta, conform promisiunilor, Guvernul PAS ar fi trebuit să indexeze pensiile cu 6%. Cu toate acestea, cu doar 40 de zile înainte de momentul indexării, s-a anunțat că majorarea va fi de doar 4%. Această situație nu este singulară, având în vedere că și anul precedent, guvernul a încălcat legislația privind indexarea pensiilor, oferind o majorare substanțial mai mică decât cea promisă.

Bolea a subliniat că, conform legii, Guvernul ar fi trebuit să indexeze pensiile la valoarea inflației, însă acest lucru nu s-a întâmplat în mod corespunzător. În loc să fie majorate conform prevederilor legale, pensiile au fost crescute substanțial mai puțin decât era necesar pentru a ține pasul cu creșterea costurilor de trai. Astfel, pensionarii se confruntă cu o situație în care puterea lor de cumpărare scade în mod constant.

”Anul acesta, cei din PAS au promis că vor indexa pensiile cu 6% și exact cu 40 zile înainte de indexarea pensiei, am aflat că va fi o majorare de doar 4%. Vă dați seama ce bătaie de joc față de cetățeni? Fix același lucru s-a întâmplat și anul trecut, atunci când au sfidat legea. Conform legislației erau obligați să indexeze pensia la valoarea inflației, dar ei în loc să o indexeze cu peste 30%, au indexat doar cu 15%. În acest an minciuna continuă”, a comentat Vasile Bolea.

De asemenea, Bolea a criticat guvernarea PAS pentru afirmațiile făcute în cadrul televiziunilor privind majorările pensiilor, considerându-le minciuni menite să creeze o imagine pozitivă asupra activității lor. El a subliniat că aceste majorări nu au fost suficiente pentru a asigura un trai decent pentru pensionari și că autoritățile trebuie să își asume responsabilitatea pentru situația actuală.

În concluzie, deputatul Vasile Bolea a tras un semnal de alarmă cu privire la modul în care guvernarea PAS gestionează problemele pensionarilor, acuzând autoritățile de lipsă de transparență, promisiuni nerespectate și lipsă de respect față de cei mai vulnerabili membri ai societății.

”Ei le-au promis oamenilor vremuri bune, pensionarilor le-au promis pensii decente și majorarea acestor pensii. În realitate vedem cum această guvernare de fiecare dată încearcă să scoată bani din buzunarul celor mai necăjiți oameni din Republica Moldova. Săptămâna trecută am văzut cum guvernarea la ședința Parlamentului au vorbit despre faptul că pe parcursul guvernării PAS, în decurs de 3 ani, ei au majorat pensia cu peste o sută și ceva de procente. Toate aceste lucruri sunt niște minciuni gogonate a aceste guvernări, în încercarea de a arăta că ei au grijă față de cetățeni. Din nou ajungem la concluzia că această garnitură guvernamentală e plină de oameni mincinoși”, a concluzionat deputatul, scrie sinteza.org

Total
0
Shares
Total
0
Share