Alte știri

VIDEO // Violențe la Paris după finala Champions League

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bayern Munchen a învins PSG cu 1-0 și a câștigat, duminică, pentru a șasea oară în istorie, Liga Campionilor. Dezamăgiți, suporterii francezi s-au încăierat cu jandarmii la Paris, în timp ce la Munchen victoria germanilor a fost primită cu mare bucurie.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Au fost ciocniri în Paris între poliție și fanii lui PSG, dezamăgiți după ce echipa lor a pierdut finala Champions League în fața lui Bayern Munchen.  Scutierii francezi au făcut uz de gaze lacrimogene împotriva unui grup de suporteri care a aruncat cu petarde și a incendiat coșuri de gunoi pe Champs Elysee, în apropiere de Arcul de Triumf.  De asemenea, au fost ciocniri și în fața stadionului lui PSG, unde 5.000 de fani s-au adunat să vadă meciul pe un ecran uriaș.

„Suntem dezamăgiți, dar nu e niciu motiv pentru toate acestea (bătăi și petarde – n.r.). Nu are sens. Mai fac alte cluburi din Europa așa? Nu are sens”, spune dezamăgit un parizian.

„Cum mă simt? Ei bine, frustrat, un pic dezamăgit. Dar trebuie să le mulțumim oricum, nu putem să-i acuzăm. Ne-au oferit un meci bun. Au avut ocazii bune. Dar cred că le-au lipsit suporterii la Lisabona, asta ar fi făcut toată diferența”, spune un tânăr.

„Am fi putut să celebrăm, chiar dacă am pierdut. Meciul a fost bun, am jucat bine. Doar că ne-a lipsit eficiența, atâta tot” – analizează un alt suporter.

În schimb, la Munchen, fanii au sărbătorit cu multă bere cel de-al șaselea trofeu UEFA Champions League câștigat de Bayern.

„Este un rezultat minunat la care nimeni nu se aștepta la începutul sezonului. Și mai bine că s-a terminat așa”, spune un fan.

„A fost un meci grozav. Slavă Domnului că au reușit. Mă bucur. Sunt un pic deranjat că poliția blochează străzile, deoarece am fi vrut să continuăm petrecerea pe străzi”, mărturisește un altul.

„A fost un sezon super, totul a fost super. Mă bucur pentru Bayern. Nici nu am cuvinte. Dar totul a fost top!” – apreciază un alt suporter încântat.

 

loading...

Comments are closed.