Alte știri

(video) Violențe la protestul din fața ambasadei Rusiei! Un bărbat a primit o pancartă în cap după ce a a aruncat câțiva pumni într-un protestatar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi a avut loc un proteste al unioniștilor de la ODIP și Noua dreaptă în fața Ambasadei Rusiei de la Chișinău, în cadrul acestuia au avut loc și acțiuni violente. Un bărbat a luat la pumni un tânăr protestatar după care a primit cu o pancartă în cap.

Imediat la fața locului a sosit poliția și o ambulanță. Deocamdată nu se știe în ce stare este bărbatul rănit cu pancarta.

Acesta s-a arătat nemulțumit de protestul unioniștilor de la Noua Dreaptă și ODIP, față de anexarea Basarabiei din 1940. Imediat după acest incident manifestația a fost întreruptă.

Președintele Organizației Unioniste Unirea-ODIP, Vlad Bilețchi a scris pe pagina sa de Facebook că au fost depuse plângeri la adresa bărbatului care a fost nemulțumit de protestul unioniștilor și a promis că acestuia îi va fi deschis un dosar penal.
Sursa video: Unirea ODIP

Persoana lovită cu pancarta în cap este Veaceslav Plămădeală, care s-a manifestat ca fiind unul din cei mai activi protestatari din cadrul acțiunii contra măririi prețurilor la carburanți. Acesta a apărut în presă atunci când a blocat intenționat două benzi pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în semn de protest.

Oamenii legii spun că șoferul nu este la prima lui abatere. În octombrie 2015, acesta ar fi intrat cu mașina în sediul Direcției Arhitectură a Primăriei Chișinău. Veaceslav Plămădeală, proprietarul unei firme de geodezie şi cadastru din Chișinău, era supărat atunci pe şeful Serviciului Geodezic, Serghei Iacovlev, pe care îl acuza de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Atunci a scăpat basma curată, deoarece dosarul a fost clasat „din lipsa componenţei de infracţiune”.

Același Veaceslav Plămădeală ar fi comis-o din nou la 13 mai 2017, când l-a înjurat pe polițistul de la intrarea în Primărie Chișinău și a aruncat cu o sticlă de bere în el. Atunci a fost sancționat pentru huliganism.

loading...

Comments are closed.