Actualitate

VIDEO // Viorica Dumbrăveanu: „Unele măsuri împotriva COVID-19 vor fi menținute până la sfârșitul anului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Expirarea, pe 15 mai curent, a stării de urgență nu va însemna nici pe departe revenirea la „un ritm obișnuit de viață”, susține ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, de la mijlocul lunii mai nu vor fi relaxate totalmente restricțiile impuse începând cu 17 martie, atunci când a fost instituită starea de urgență în R. Moldova pentru a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19.

Ministra a declarat în această seară că specialiștii au elaborat deja un plan de acțiuni în acest sens, care va fi implementat treptat.

„Unele acțiuni vor fi implementate până pe 1 iunie, altele până pe 30 iunie, iar altele se vor menține și până pe 31 decembrie. Cert este că aceste acțiuni fac referire concretă vizavi de comportamentul fiecăruia dintre noi și sunt în strictă corelare cu evoluția situației epidemice din R. Moldova”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Menționăm că, până în prezent, în R. Moldova au fost confirmate 4 605 de cazuri de COVID-19, dintre care 1 747 de persoane au fost tratate, iar 145 au decedat.

Citește și: ULTIMA ORĂ // 129 cazuri noi de COVID-19, înregistrate astăzi în Moldova

loading...

Comments are closed.