Politic

VIDEO // Vizita procurorului general interimar la Judecătoria Chișinău este un atentat la independența judecătorilor și o sperietoare pentru magistrați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vizita procurorului general interimar, Ion Munteanu, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este un atentat la independența judecătorilor și o sperietoare pentru magistrați. Dacă așa ceva se întâmpla pe vremea fostelor guvernări, cei din PAS ar fi scris celor din Uniunea Europeană și Statele Unite pentru a li se plânge, consideră profesorul Teodor Cârnaț, Doctor Habilitat în Drept.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

La data de 31 octombrie 2022, procurorul general interimar Ion Munteanu a efectuat o vizită de serviciu la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

A fost convocată o ședință cu judecătorii din cadrul instituției, în cadrul căreia s-au discutat subiecte importante pentru realizarea cât mai eficientă a actului de justiție.

S-a abordat problema tergiversării cauzelor penale, numărul mare de cauze în gestiunea judecătorilor, suprasolicitarea judecătorilor prin atribuirea cauzelor contravenționale.

S-a făcut referire la cauzele privind învinuirea de infracțiuni ușoare și mai puțin grave și calitatea efectuării urmăririi penale pe aceste cauze în scopul emiterii unei soluții juste, la faza urmăririi penale, pentru a nu adăuga volum inutil de muncă instanțelor. S-a pus accent pe calitatea efectuării acțiunilor de procedură, inclusiv pe cauzele penale de rezonanță.

În context, Procuratura Generală va veni cu un set de propuneri către Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției pentru eficientizarea aspectelor nominalizate.

loading...

Comments are closed.