VIDEO // Vlad Filat cere un “Compromis Național”: PAS a ridicat polarizarea politică la cote inadmisibile și periculoase!

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova și președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a făcut astăzi o declarație publică în care a subliniat necesitatea unui “Compromis Național” pentru a depăși criza politică și socială în care se află Moldova. Filat a criticat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru polarizarea și dezbinarea societății moldovenești.

“Poporul Moldovei e dezorientat,” a spus Filat. “Problemele existențiale sunt comune, iar PAS continuă să împartă oamenii în buni și dușmani, în galbeni și dușmani, în pro-europeni și dușmani. Noi, însă, nu suntem în stare să ne unim pentru a lucra împreună la depășirea problemelor comune. Dacă determinăm progrese pe aceste direcții – oamenii nu vor mai pleca din Moldova și societatea noastră va reînvia.”

Filat a criticat dur guvernanții PAS pentru abuzul de putere și lipsa de dialog deschis cu opoziția. El a subliniat importanța compromisului în politică și a spus că Moldova are nevoie de o guvernare capabilă să depolitizeze instituțiile publice și să aducă prosperitate pentru toți cetățenii.

“Politica adevărată e despre dialog și compromis. Fără compromis e numai autocrația și tirania”, a adăugat liderul PLDM.

Fostul prim-ministru a apelat la unitate și colaborare între diferitele opinii politice și geopolitice din Moldova, pledând pentru un viitor comun de progres social și economic. Filat a subliniat că Moldova are nevoie de lideri care să muncească pentru binele comun al tuturor cetățenilor și să oprească războiul politic intern pentru a asigura pacea și prosperitatea în țară.

Aceste declarații vin în contextul unei creșteri a tensiunilor politice în Moldova, cu PAS în fruntea Guvernului și critici din partea opoziției cu privire la direcția politică a țării.

Rămâne de văzut cum vor reacționa guvernanții și societatea la apelul lui Vlad Filat pentru un “Compromis Național”.

Total
0
Shares
Total
0
Share