VIDEO // Vlad Filat, despre concursul cu dedicație de la AIC: „Admit că iarăși îl vor anula pe un motiv sau altul, dar ceea ce se întâmplă este ilegal și care trebuie să aibă consecințe”

Președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, este convins că licitația spațiilor comerciale de la aeroport a fost făcută cu dedicație, în interesul unei singure companii, iar mai devreme sau mai târziu, acest lucru va ieși la iveală. Mai mult, fostul premier a mai spus că nu crede că această licitație, a treia la număr, va avea finalitate. „Admit că iarăși îl vor anula pe un motiv sau altul, dar ceea ce se întâmplă este ilegal și care trebuie să aibă consecințe”, a spus Filat, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Este adevărat, discuții sunt multe, vom vedea, dar ceea ce trebuie să menționăm că deja este mult prea mult. O atare atitudine și un atare comportament este deja prea mult chiar și pentru ei. Deja nu ne mai miră cu nimic. Lipsa de transparență totală. Modificări de legislație sub interes da direct al unui participant. Să ne aducem aminte vestita modificare a legislației prin care se trâmbița prin Parlament că uitați-vă: Ura, aeroportul nu va mai putea fi privatizat. Cu toate că găinăria era modificarea termenului de dare în chirie de la 3-5 ani. Toate lucrurile acestea arată foarte urât. Numai că ceea ce nu înțeleg ei e că totul mai devreme sau mai târziu, în cazul lor mai devreme, va fi la vedere.

Filat a mai spus că procesul de dare în chirie a spațiilor comerciale este netransparent și „până la urmă se va adeveri că toate modificările caietelor de sarcini au fost făcute pentru o anumită companie”.

„În studio la dumneavoastră am spus că atunci când a fost lansat proiectul inițial de dare în arendă a fost și un scandal la etajul 5. Între Spînu și Recean pe o anumită suprafață și a mai spus atunci că vom avea o oportunitatea să mâncăm aripioare la aeroport. (…) Tot ce s-a vorbit în spațiul public despre cine va câștiga această licitație și despre modificările făcute peste noapte la regulamente, la lege și așa mai departe pentru o anumită companie se vor adeveri, iar spațiile care nu au fost incluse în acest lot scos în chirie la fel, la un moment dat, pe aceste spații sau în aceste spații se vor desfășura activități și vom vedea exact ce fel de activități și cine este în spatele acestor activități. Mi-e greu să spun cu certitudine dacă va avea finalitate acest concurs. Admit că iarăși îl vor anula pe un motiv sau altul, dar ceea ce se întâmplă este ilegal și care trebuie să aibă consecințe”, a adăugat Filat.

Total
0
Shares
Total
0
Share