Alte știri

(video) Vlad Plahotniuc, către premierul Estoniei: Mizăm pe sprijinul eston pentru a consolida proiectul european al Moldovei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a avut azi, 18 iunie, la Chişinău o întâlnire cu premierul Estoniei, Jüri Ratas, aflat în vizită în Republica Moldova.

Liderul democraţilor a mulţumit pentru sprijinul pe care Estonia l-a acordat ţării noastre în ultimii ani şi a vorbit despre progresele Moldovei obţinute în această perioadă, inclusiv despre rezultatele în creşterea nivelului de trai al oamenilor. Vlad Plahotniuc a spus că „Sprijinul Uniunii Europene şi determinarea noastră dau rezultate pentru Republica Moldova, pentru funcţionarea economiei şi pentru cetăţeni”. El a afirmat de asemenea că drumul european al Moldovei este clar, iar Estonia este un exemplu pentru ţara noastră „atât din punctul de vedere al realizărilor pe plan intern, cât şi din perspectiva integrării în lumea occidentală”.

Vorbind despre diaspora moldovenească, preşedintele PDM a afirmat că guvernarea se concentrează pe crearea condiţiilor pentru ca cei plecaţi să revină acasă, pentru a fi „partenerii noştri în procesul de dezvoltare”. „Ne dorim ca ei să vină cu cunoştinţe şi experienţă occidentală, ca să le folosească în Moldova”, a spus preşedintele Partidului Democrat.

Vlad Plahotniuc i-a spus premierului Jüri Ratas că Republica Moldova contează pe sprijinul prietenilor estoni în drumul ei spre Uniunea Europeană şi a subliniat angajamentul pro-occidental al actualei guvernări: „Strategia noastră este simplă: o nouă coaliţie pro-europeană în 2018, dezvoltarea ţării, consolidarea parteneriatelor cu Vestul”.

Premierul Estoniei, Jüri Ratas, şi-a exprimat mulţumirea privind prezenţa în Republica Moldova şi întâlnirea cu preşedintele Partidului Democrat, subliniind că apreciază reformele implementate de actuala guvernare. Jüri Ratas a vorbit de asemenea despre experienţa estonă în domenii precum educaţie, IT şi medicină, invitând ţara noastră să se inspire din această experienţă. Premierul eston a reamintit că, în perioada în care ţara lui a deţinut preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, Estonia şi-a exprimat susţinerea foarte clară pentru integritatea teritorială a Moldovei, pledând în acelaşi timp pentru un sprijn european mai puternic acordat ţărilor Parteneriatului Estic, din care face parte şi ţara noastră.

Alături de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, la discuţia cu premierul eston au fost prezenţi şi vicepreşedinţii partidului Vlad Cebotari şi Sergiu Sîrbu, precum şi Lara Moraru, şef al Departamentului de relaţii externe din cadrul Partidului Democrat.

Prim-ministrul Estoniei, Jüri Ratas, efectuează o vizită în ţara noastră în perioada 17-19 iunie curent. El s-a întâlnit cu premierul Pavel Filip, precum şi cu alţi reprezentanţi ai statului.

pdm, Mizăm pe sprijinul eston pentru a consolida proiectul european al Moldovei, plahotniuc

pavel filip, plahotniuc, premierul Estoniei, Jüri Ratas, ue, moldova

loading...

Comments are closed.