(Video) Vladimir Cebotari despre demiterea lui Harunjen de către ACUM și PSRM: Politicul își șterge picioarele de legislație!

Declarațiile lui Vladimir Cebotari în timpul ședinței Parlamentului Republicii Moldova din 18 iunie 2019, pdm, partidul democrat din moldova, plahotniuc 

Președintele Republicii Moldova nu are dreptul să întrerupă mandatul Procurorului General la solicitarea deputaților. Declarația a fost făcută astăzi de către democratul Vladimir Cebotari, în timpul ședinței Parlamentului.

Cebotari suține că doar Consiliul Superior al Procuraturilor are prerogativa ca să întrerupă relațiile de muncă al Procurorului General, nu deputații. „Ceea ce se critica în 2009 s-a revenit la acel lucru. Astăzi politicul își șterge picioarele de normele constituționale și legale. Am văzut ieri o reacție dură a GRECO printr-un raport care nu este făcut public. Vrem să știm cum comentează acest raport Ministerul de Externe”, a declarat deputatul PDM.

Totodată, Cebotari a spus că se încearcă a se aproba și va fi aprobată o hotărâre de Parlament prin care se invocă faptul că procurorul general la momentul participării la concurs nu a întrunit condiția de a nu fi membru al Consiliului Superior al Procurorilor pe o perioadă de șase luni care a precedat concursul. “Acest temei a fost contestat în instanța de judecată de unele persoane fizice și toate instanțele s-au expus contra acelei contestații, constatând că nu sa încălcat legea și această normă nu a fost încălcată”, a punctat deputatul din opoziție.

Mai jos vedeți declarația integrală făcută de Vladimir Cebotari.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share