Alte știri

(video) Vladimir Putin s-a întâlnit cu Recep Tayyip Erdogan! Au decis crearea unei platforme comune de 1 miliard de dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi a avut loc o întâlnire între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan. După aceasta, cei doi lideri au venit ulterior cu un briefing de presă, în care au oferit detalii despre discuțiile ce le-au avut. Unul din subiecte a fost crearea unei platforme în valoare de un miliard de dolari pentru dezvoltarea reciprocă a economiei celor două țări.

Putin a menționat dezvoltarea rapidă a relațiilor economice a celor două state. Din spusele lui, Rusia și Turcia sunt parteneri cheie în domeniul comercial. În 2018, comerțul între cele două state a crescut cu 16% și constituia 25.5 miliarde de dolari.

La rândul său, Recep Tayyip Erdogan a spus că Turcia va facilita dezvoltarea bussinesului pentru oamenii de afaceri ruși, autoritățile de la Ankara urmează să creeze cele mai bune condiții pentru a atrage cât mai mulți investitori ruși. Erdogan spune că ar dori ca Rusia și Turcia să treacă la achitarea reciprocă în valutele naționale.

#Прямосейчас Владимир Путин и Реджеп Тайип Эрдоган проводят встречу с представителями российских и турецких деловых круговВидео: ТАСС/Ruptly

Опубликовано ТАСС Понедельник, 8 апреля 2019 г.

loading...

Comments are closed.