Alte știri

(video) Vladimir Zelenskii l-a invitat pe Putin la discuții. Ce subiecte urmează să fie abordate?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii, l-a chemat pe omologul său rus, Vladimir Putin, să se așeze la masa de negocieri în Minsk, despre acest lucru, spus liderul de la Kiev, prin intermediul unei adresări video.

Vladimir Zelenskii a declarat că dacă trebuie ca doi lideri să discute, această întâlnire va avea loc neapără. A menționat că discuțiile vor fi despre a cui e Crimeea și cine nu este în Donbass.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Președintele ucrainean a mai spus că la întâlnire trebuie de invitat pe președintele SUA, Donald Trump, cancelarul german, Angela Merkel, prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May și președintele francez, Emmanuel Macron. Zelenskii asigură că această întâlnire poate avea loc la Minsk, cu ajutorul lui Alexandr Lukașenco.

Zelenskii a mai spus că această declarație nu înseamnă că Ucraina cedează sau schimbă formatul discuțiilor. Această declarație este doar o invitație la discuții.

Menționăm că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, de fiecare dată când a fost întrebat, declara că Crimeea este o parte de jure a Federației Ruse, considerând anexarea acesteia, absolut justificată și legală.

loading...

Comments are closed.