Alte știri

VIDEO&FOTO // Mărturii dramatice după busculada din Israel: „Erau mulți oameni deasupra mea. Zăceam peste cineva care nu respira”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oamenii aflați la locul busculadei petrecute la un festival religios din Israel, soldată cu cel puțin 44 de morți, au povestit cum au fost „măturați” de valul de oamenii, în timp ce alții au fost „aruncați în aer”, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Tragedia s-a petrecut la pelerinajul Lag Baomer de la poalele Muntelui Meron. Surse din poliție au declarat pentru ziarul Haaretz că busculada a început după ce unii participanți au alunecat pe trepte la ieșirea de pe o arenă, provocând apoi căderea altor persoane.

Zeci de mii de pelerini au participat la acest eveniment, cel mai mare organizat în Israel de la debutul pandemiei COVID-19.

Un martor care spune că se numește David a povestit că voia să iasă din arenă când „brusc a venit un val” de oameni.

„Am fost trași unii de alții. Unii oamenii au fost aruncați în aer, iar alții au fost zdrobiți pe pământ”, a povestit el pentru Ynet News.

„Era un copil acolo care mă ținea de picior, în timp ce se lupta pentru viața lui. Am așteptat 15-20 de minute să fim salvați din această nebunie groaznică. A fost îngrozitor”, a povestit el.

Un supraviețuitor care a fost dus la spital a declarat pentru postul TV Kan că „nimeni nu știa ce să facă”.

„Totul a început cu o aglomerație foarte mare. Erau mulți oameni deasupra mea. Zăceam peste cineva care nu respira. Au fost țipete, a fost haos. Am văzut copii sub mine. Singurul lucru care-mi trecea prin minte era că nu vreau ca fiul meu să rămână orfan”, a spus el.

Un alt pelerin care nu și-a dat numele a spus că a fost un efect de „carusel” și că oamenii erau împinși în toate părțile.

„După 20 de minute, cred că oamenii au început să se sufoce, așa că au vrut să iasă, dar nimeni nu a reușit. Erau oameni sub mine care nu mai respirau. Erau strigăte îngrozitoare: „Nu pot respira!”, ”, a spus el.

Dov Maisel, un reprezentant al serviciilor de urgență, spune că oamenii „s-au prăbușit ca un pachet de cărți”. El a adăugat că mulți dintre salvatori au avut nevoie de consiliere, după ce au participat la operațiunile de salvare.

„Mulți oameni au fost răniți și uciși aici. Voluntarii pe care îi vedeți în spatele nostru chiar acum s-au adunat împreună pentru o consiiliere imediată, există o unitate de psihotraumă, pentru că au fost expuși unor priveliști foarte dificile”, a spus Maisel.

Citește și: VIDEO // Zeci de oameni au murit călcați în picioare la o sărbătoare religioasă în Israel. Premierul Netanyahu: „Un dezastru teribil”

loading...

Comments are closed.