(VIDEO) Vicepreşedintele platformei DA susţine că nu ştie nimic despre fundaţia oligarhului Ablyazov

Open Dialog, Platforma DA, Andrei Năstase, Maia Sandu, PAS, Ana Ursachi, Machedon, StarNet, Natalia Morari, TV8

Fiind întrebat în cadrul emisiunii „În Vizor” de la postul Impact TV despre relaţiile PPDA şi PAS cu fundaţia Open Dialog, finanţată de oligarhul din Kazahstan Mukhtar Ablyazov, vicepreşedintele platformei DA Alexandru Slusari a răspuns că nu ştie nimic nici despre fundaţie, nici despre preşedintele ei, ucraineanca Ludmila Kozlovska.

Mai mult, deşi fundaţia oligarhului Ablyazov este cea care de luni bune organizează lobby trip-uri la Bruxelles, organizând întâlniri cu eurodeputaţi PPE pentru exponenţii PAS, PPDA şi ai Partidului Nostru, dar şi sateliţii oligarhului Veaceslav Platon, Slusari susţine că Andrei Năstase şi Maia Sandu doar „şi-au făcut nişte poze cu Ludmila Kozlovska”. Asta în timp ce poze similare la Bruxelles şi-a făcut şi Ilan Shor.

Nu ştim dacă Alexandru Slusari este atât de prost informat cu privire la activităţile partidului al cărui vicepreşedinte este, sau acesta minte deliberat, pentru a acoperi relaţiile partidului cu funaţia finanţată de oligarhul condamnat de justiţia din Marea Britanie pentru furtul a 6 miliare de dolari din filialele BTA Bank din Kazahsan, Ucraina şi Rusia.

Conform investigaţiei publicate de ziarele Financial Times şi Timpul (http://www.timpul.md/articol/investigaie–fenomenul-ablyazov-calul-troian-pentru-europa–razboaiele-politice-din-est-exportate-in-instantele-parlamentele-si-mass-media-occidentale-120941.html), oligarhul Mukhtar Ablyazov, care era urmărit de Interpol după ce a încercat să fugă de justiţia din Kazahstan, Ucraina şi Marea Britanie a fondat în anul 2009 în Polonia fundaţia Open Dialog, pentru a o folosi în calitate de instrument de lobby şi PR, pentru a se apăra de anchetele penale intentate împotriva sa în 6 state. Fundaţia este condusă de ucraineanca Ludmila Kozlovska şi are o finanţare extrem de netransparentă, investigaţia stabilind finanţări primite de aceasta din Rusia.

Fundaţia este un aliat fidel al Rusiei în războiul hibrid pe care aceasta îl duce împotriva duşmanilor săi geopolitici din regiune, Ucraina şi Polonia. După reţinerea la Kiev de către SBU la cererea procuraturii moldoveneşti  a oligarhului Veaceslav Platon şi Republica Moldova a intrat în vizorul fundaţiei lui Ablyazov.

Total
0
Shares
Total
0
Share