Viitorii judecători și procurori vor începe studiile din 16 noiembrie

Consiliului Institutului Național al Justiției a aprobat rezultatele examenului de admitere și a listelelor candidaților pentru formarea inițială a candidaților la funcțiile de judecător și de procuror. Astfel, aceștia își vor începe studiile din data de 16 noiembrie.

Examenul de admitere INJ-2023, desfășurat în perioada 4-29 septembrie 2023, a constat în două etape: proba scrisă susținută electronic și proba orală. La rândul ei, proba scrisă a fost compusă dintr-un test psihologic eliminatoriu și un test de specialitate, numit și test-grilă. Ambele probe au fost înregistrate video și audio. Potențialii audienți ai INJ au fost evaluați de Comisia pentru examenul de admitere, formată din reprezentanți desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii și de Consiliul Superior al Procurorilor, precum și din profesori universitari care dețin titlul de doctor în drept sau unul superior acestuia din domeniile de drept ale disciplinelor incluse în probele de concurs.

Menționăm că în cadrul examenelor de admitere, o candidată la studii pentru a deveni judecătoare a obținut cea mai mare medie generală de admitere la Institutul Național al Justiției. Este vorba despre Felicia Costov, care a avut 9.97 la proba scrisă și 9.19 la proba orală. Prin urmare, nota medie de admitere obținută este 9.58. Printre candidații la studii pentru a deveni procuror, cea mai mare notă medie generală a fost obținută de Andrei Dubceac.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share