Alte știri

Viitorul Comisar European pentru vecinătate: Vom cooperare cu Moldova pentru ca reformele să nu fie întârziate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisarul european desemnat pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a afirmat joi că UE trebuie să se asigure că reformele vor fi implementate, chiar dacă este criză politică acolo.

Cunosc foarte bine ultimele evoluții din Republica Moldova, care sunt nefericite. Dar voi cooperare cu Moldova și pentru Moldova astfel încăt reformele să nu fie întârziate”, a spus Várhelyi, în cursul audierii sale din Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, care trebuie să îi valideze candidatura.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Deși în discursul său introductiv a făcut o referire generală și sumară la Republica Moldova, actualul ambasador al Ungariei la UE a fost întrebat cum va gestiona relația cu Republica Moldova, în condițiile în care situația de la Chișinău va fi prima sa criză de gestionat, menționează CaleaEuropeană.ro

Trebuie să ne asigurăm că reformele vor fi implementate, chiar dacă este criză politică acolo”, a completat el.

Cu referire la Parteneriatul Estic, Olivér Várhelyi a insistat că stabilitatea în această regiune este obiectivul geopolitic al Uniunii Europene. Comisarul din partea Ungariei s-a referit și la vecinătatea estică și sudică, insistând asupra importanței geopolitice a Ucrainei pentru UE și manifestând sprijinul pentru ”suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei”.

 

loading...

Comments are closed.