Alte știri

Vindea produse petroliere ilegal. O femeie din raionul Telenești anchetată contravențional

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 5 noiembrie curent, polițiștii din cadrul Secției Investigarea Fraudelor Economice al Inspectoratului de Poliție Telenești au documentat activitatea ilegală de comercializare a produselor petroliere practicată de o femeie în vârstă de 39 de ani, originară din localitatea Scorțeni, raionul Telenești.

Ca rezultat al acțiunilor de documentare, polițiștii au depistat în gospodăria femeii un depozit special amenajat, destinat depozitării ilegale a produselor petroliere în scopul comercializării ulterioare.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Totodată, la domiciliul acesteia, au fost depistate și ridicate 380 de litri de motorină, fără careva acte documente ce ar atesta proveniența produselor.

Ca urmare a  verificărilor, polițiștii au stabilit că femeia comercializa motorina direct de la domiciliu, la un preț de circa 16 lei per litru. Astfel, dacă produsele petroliere ajungeau să fie comercializate ilegal, suspecta urma să încaseze un venit ilicit de aproximativ 6 000 lei.

În context, produsele petroliere au fost ridicate, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele pentru luarea unei decizii  legale.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză contravențională potrivit art.277 alin.(1) al Codului Contravențional ”Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decât stațiile de alimentare autorizate”.

Suspecta  riscă amendă în mărime de la 1 500 până la 3 000 de lei.

 

loading...

Comments are closed.