Social

Vine gerul cel mare! Iată câte grade se vor înregistra de Anul nou pe stil vechi!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă sărbătorile de iarnă au trecut fără pic de zăpadă, iar temperaturile au fost aproape primăvăratice, iarna își va lua revanșa în perioada următoare.

După ce s-a lăsat îndelung așteptată, iarna adevărată veste deja pe aproape și, după toate probabilitățile, se va instaura pentru o perioadă mai lungă.

Chiar dacă pe timpul zilei temperaturile sunt încă pozitive, valorile minime nocturne au coborât deja până la —3..-5 grade Celsius. În noaptea de joi nu va mai fi la fel de frig, mercurul din termometre nu va coborî mai jos de —1..-3 grade. Totodată, joi sunt prognozate și precipitații neînsemnate, inclusiv sub formă de zăpadă. În zilele următoare însă gerul va crește treptat în intensitate. Astfel, sâmbătă valorile nocturne vor oscila între —2..-7 grade Celsius. Temperaturile vor rămâne negative și pe timpul zilei, cu valori de —2..-5 grade în nordul țării, —1..-4 în centru și 0..-3 în raioanele de sud. Noaptea de duminică va fi și mai geroasă, cu minime cuprinse între —9..-11 grade Celsius.

Gerul va rămâne la ordinea zilei și săptămâna viitoare, ba chiar va fi și mai puternic. Astfel, valorile minime nocturne vor atinge și —12 grade Celsius. Din păcate, nu vom avea parte însă și de zăpadă, cel puțin în zilele apropiate.

loading...

Comments are closed.