Vinurile moldovenești au obținut 17 medalii de aur în cadrul unui concurs enologic din Italia

Zeci de premii și medalii au fost astăzi înmânate Ambasadei Republicii Moldova în Italia pentru succesul absolut al vinurilor moldovenești în cadrul ediției a XXI-a a Concursului Internațional Enologic “Città de Vino”, organizat în Italia, scrie Moldpres.md

Vinurile moldovenești au participat în premieră la Concursul International Oenological Challenge “Città De Vino” la care au obținut 17 medalii de aur, inclusiv 5 medalii mari de aur. Participarea la concursul specializat a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

„Aceste rezultate remarcabile ne fac mândri de Vinul Moldovei și validează eforturile industriei vitivinicole de a produce vinuri de cea mai înaltă calitate și de a crea notorietate internațională pentru Republica Moldova, devenind un produs-ambasador al țării noastre, a declarat în cadrul evenimentului Vadim Moțarschi, secretar I al Ambasadei Republicii Moldova la Roma.

„Prezenți în premieră la acest concurs, ne-am propus să amplificăm transferul de cunoștințe și tehnologii între producătorii din Moldova și cei italieni, pentru a fi conectați la tendințele pieței europene și a promova vinurile cu Indicație Geografică Protejată (IGP) și cu Denumire de Origine Protejată (DOP), precum și potențialul oenoturistic al țării noastre”, a estimat Elizaveta Breahnă, director interimar al Oficiului Național al Viei și Vinului.

Pe parcursul primelor șase luni ale anului curent, cramele moldovenești au participat la 14 concursuri internaționale, premiate cu 268 de medalii de aur și 177 de medalii de argint. Participarea sistematică la concursuri internaționale face parte din planul de marketing și promovare implementat sub egida brandului național vinicol „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”.

Total
0
Shares
Total
0
Share