Alte știri

Violențe în capitala Poloniei. Protestatarii nemulțumiți de măsurile anti-COVID s-au luat la bătaie cu forțele de ordine

Pinterest LinkedIn Tumblr

Restricţiile impuse din cauza pandemiei au provocat violenţe în capitala Poloniei, unde mii de oameni au ieşit în stradă împotriva guvernului. Unii dintre ei s-au luat la bătaie cu forţele de ordine şi au ajuns în arest. Toate acestea chiar în ziua în care în Polonia au fost raportate peste 13.000 de noi infectări. Printre cei bolnavi este şi preşedintele ţării, care a anunţat că a intrat în autoizolare şi că se simte bine.

Oamenii au ieşit în stradă nemulțumiți de noile restricţii impuse de guvern. Au participat la proteste antreprenori, fani din fotbal şi oponenţi ai vaccinului împotriva Covid.

Protestatar: Sunt antreprenor şi în ultimele şapte luni nu mi-am putut conduce afacerea. Mulţi dintre colegii mei, şi ei tot antreprenori, au renunţat la afaceri şi au pierdut tot ce aveau.

Protestatar: E vorba pur şi simplu de un atac la adresa polonezilor şi cu asta basta! E un atac evident împotriva polonezilor din partea întregului guvern. Mulţi oameni spun că poţi dansa altădată, că poţi merge altădată la cinematograf, dar nu e vorba doar despre industria divertismentului, e vorba de nişte locuri de muncă.

Polonia este a 29-a ţară la numărul de cazuri de coronavirus: 241.000. Au fost peste 13.000 doar la ultima raportare pe 24 de ore, într-o zi neagră în care s-a înregistrat un număr record de decese: 179. Cu toate astea, oamenii sunt nemulţumiţi şi acuză Guvernul că blochează economia ţării. Protestele pot înmulţi numărul de cazuri în condiţiile în care mulţi participanţi nu purtau măşti.

loading...

Comments are closed.