Alte știri

Violeta Ivanov a reprezentat Parlamentul Republicii Moldova la reuniunile a două comisii permanente ale APCEMN

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputata Violeta Ivanov, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, a reprezentat Legislativul Republicii Moldova la reuniunile Comisiei pentru chestiuni juridice și politice și Comisiei cultură, educație și afaceri sociale ale Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN).

Cele două ședințe s-au desfășurat pe parcursul zilei de astăzi, în regim online.

Subiectul celei de-a 57-a întruniri a Comisiei pentru chestiuni juridice și politice, a cărei membru este Violeta Ivanov, se referea la “Rolul parlamentelor în prevenirea traficului de persoane – aspecte juridice și politice”.

În calitate de coraportor din partea Republicii Moldova, Violeta Ivanov a  prezentat raportul Comisiei, în care se vorbește despre implicarea parlamentelor statelor membre în prevenirea traficului de persoane.

A fost abordată situația la nivel regional și internațional, cauzată de diverși factori politici, economici, sociali, inclusiv pandemia COVID-19 care amplifică inegalitățile socio-economice, crescând numărul potențialelor victime privind traficul de persoane.

Participanții au aprobat raportul și au audiat unele recomandări în acest sens.

Tot astăzi, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, a participat  la cea de-a 56-a Reuniune a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a APCEMN. A fost prezentat un raport, dar și înaintate unele recomandări de prevenire și combatere a fenomenului de trafic al ființelor umane.

APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Parlamentul Republicii Moldova deține președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră în prima jumătate a anului 2021.

loading...

Comments are closed.