Viorel Morari, Anatolie Istrate sau Viorel Radețchi – care din ei are șanse mai mari să devină viitorul Procuror General interimar?

Viorel Morari Anatolie Istrate sau Viorel Radețchi, care din ei are șase mai mari să devina viitorul Procuror General interimar, procuratura generala republica moldova, igor dodon despre procurorul general, 

Până la această oră, doar trei candidați și-au depus cererea de participare la concursul la funcția de procuror general interimar. Este vorba despre Viorel Morari, Anatolie Istrate și Viorel Radețchi, informează zdg.md.

Viorel Radețchi activează în calitate de procuror în Secția procurori pentru misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale. Anterior acesta a activat și în calitate de șef al Procuraturii Anticorupție.
Viorel Morari a activat și el în calitate de șef al Procuraturii Anticorupție, demisionând din această funcție în aprilie. Ulterior, Morari a fost transferat în calitate de procuror în Secția unificare a practicii în domeniul reprezentării învinuirii în instanţele de judecată a Procuraturii Generale.

Anatolie Istrate este avocat de profesie. Acesta l-a apărat pe Renato Usatîi într-un dosar, iar recent a fost avocatul lui Gheorghe Petic în dosarul de viol. 

Astăzi Consiliului Superior al Procurorilor(CSP) urma să propună Președintelui Republicii Moldova candidatura procurorului general interimar. Acest exercițiu a eșuat pe motivul lipsei cvorumului Consiliului. În aceste condiții, legea nr.87/2019 prin care a fost resetat mecanismul desemnării procurorului general interimar prevede expres dreptul Parlamentului Republicii Moldova de a identifica și propune șefului statului candidatul la funcția de procuror general interimar.

Șeful statului Igor Dodon cere Alianței Kozak (ACUM-PSRM) stabilirea datei limită – 31 iulie curent, pentru propunerea și desemnarea candidaturii la funcția de Procuror General, astfel încît să poată semna în regim de urgență decretul privind numirea procurorului general interimar nu mai târziu de 1 august.

Amintim că funcția de procuror general a rămas vacantă la 11 iulie, după ce Eduard Harunjen a demisionat din funcția de procuror general al R. Moldova, invocând imposibilitatea exercitării atribuțiilor din motive de sănătate. În prezent, interimatul funcției de procuror general este asigurat de unul dintre adjuncții săi, Igor Popa.

Procuratura Generală infirmă declaraţiile lui Năstase, cu privire la tăinuirea unor solicitări venite din Elveţia, andrei nastase vlad plahotniuc, eduard harunjen procuror general republica moldova, pdm platforma da, lupte politice, 
sediul Procuraturii Generale

Pe urmele socialiștilor, O inițiativă păguboasă pentru economia Moldovei promovată de Platforma DA, andrei nastase igor dodon, blocul acum psrm, rusia moldova, alexandr slusari platforma da, 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share