Politic

Viorel Morari, din nou liber: Procurorul-șef, suspendat fost eliberat din arest

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a fost eliberat din arest.

Acesta va fi plasat sub control judiciar pe un termen de 60 de zile – până la 14 aprilie.

„Se eliberează imediat din sala de judecată, dacă nu este arestat legal în alte cauze, cu stabilirea restricțiilor și obligațiilor: să nu părăsească țara fără acordul scris al instanței de judecată, să comunice instanței de judecată orice schimbare de domiciliu, să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este citat, să nu intre în legătură cu partea vătămată și martorii, să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal, să predea pașapoartele și/sau actele care acordă dreptul de circulație internațională instanței de judecată”, a declarat judecătoarea.

Încheierea este cu drept de rescurs în termen de trei zile.

Astăzi, 14 februarie, a avut loc prima ședință de judecată privind primul dosar în care figurează Morari, bănuit de abuz de serviciu și fals în acte publice.

Totodată, pe numele său a fost pornit o altă cauză, șeful suspendat al pa fiind bănuit de îmbogățire ilicită.

Detalii despre dosarul de îmbogățire ilicită în care este vizat Viorel Morari și familia sa. Reacția șefului suspendat al PA.
La 10 ianuarie, în ziua când au fost încheiate verificările la cele două procuraturi specializate, procurorul-șef suspendat al PA, Viorel Morari, a fost reținut pentru 72 de ore. Ulterior, acesta a fost plasat în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Citește și: FOTO // Igor Dodon a avut o întrevedere cu președintele Germaniei, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Securitate. Despre ce au discutat aceștia

loading...

Comments are closed.