Alte știri

Viorel Morari, șeful suspendat al PA, scapă de arestul preventiv

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a fost eliberat chiar în sala de judecată. Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a decis, în cadrul ședinței din 20 ianuarie, să respingă demersul procurorului. Reprezentanta Procuraturii Generale Maria Vieru a declarat pentru NM că decizia va fi contestată la Curtea de Apel, scrie newsmaker.md

Viorel Morari a fost adus de către oamenii legii la ședința de judecată la ora 14:00, unde urma să se decidă asupra demersului procurorilor privind plasarea acestuia în arest. Acesta le-a spus jurnaliștilor că nu este vinovat și că ar fi victima unei răfuieli inițiate de către procurorul general.

Audierile au fost amânate cu aproximativ o oră. Ulterior, avocații lui Morari nu s-au prezentat la ședința de judecată. Unul dintre apărătorii lui Morari, Vasile Foltea, a ajuns la ședință în jurul orei 15:00. Acesta a declarat pentru NM că a aflat despre ședința privind arestul lui Morari cu doar 20 de minute mai devreme.

Înainte de începederea ședinței, avocații lui Morari au solicitat ca aceasta să fie publică, însă judecătorii au respins cererea. După aceasta, avocatul Vasile Foltea a declarat pentru presă că acuzarea nu a adunat dovezi pentru a-și argumenta demersul privind necesitatea plasării în arest a lui Viorel Morar. La rândul său, procurorul Renata Anici susține că dovezi au fost suficiente.

Verdictul a fost anunțat aproape de ora 21:00 și nu la ora 19:00, așa cum fusese anunțat anterior. Judecătoarea Maria Tertea a decis să respingă demersul procurorilor și eliberarea lui Morari.

loading...

Comments are closed.