Alte știri

Viorica Dumbrăveanu a efectuat o vizită de lucru în UTA Găgăuzia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viorica Dumbrăveanu, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a efectuat astăzi o vizită de lucru în UTA Găgăuzia, pentru a discuta problemele cu care se confruntă în gestionarea pandemiei COVID-19, informează Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, așa cum s-a anunțat anterior, în regiune va fi activată o secție suplimentară pentru copii, cu o capacitate de 20 paturi în cadrul spitalului din Ceadîr-Lunga și o secție de Terapie Intensivă în cadrul spitalului din Comrat (6 paturi). Pentru acest proces de organizarea, Dumbrăveanu a mulțumit autorităților și colegilor din sistemul medical pentru promptitudine și cooperare.

”Vom oferi suport pentru dotarea secțiilor cu echipamente și dispozitive medicale, astfel încât, acestea să funcționeze la capacitate maximă”, a menționat ministrul.

Tot în UTA Găgăuzia vor fi distribuite ambulanțe noi din lotul care urmează să fie livrat din Turcia și sunt precăutate posibilități pentru dezvoltarea unui laborator în regiune.

O prioritate pentru Minister este consolidarea rețelei de laboratoare la nivel național, pentru a face față pandemiei COVID-19, dar și altor boli infecțioase.

Un subiect important abordat a fost pregătirea pentru un nou an de învățământ. Dumbrăveanu a solicitat specialiștilor în sănătate publică să evalueze nivelul de pregătire a instituțiilor de educație, deoarece de aceasta depinde sănătatea copiilor.

”Am notat fiecare solicitare și problemă abordată de conducătorii instituțiilor medicale și împreună cu echipa de la minister vom identifica soluții”, a subliniat șefa de la Sănătate.

”Mulțumesc și aprecieri întregii echipe din sistemul medical, social și autorităților din UTA Găgăuzia pentru toate măsurile întreprinse privind controlul infecției COVID-19”, a conchis Viorica Dumbrăveanu.

loading...

Comments are closed.