Alte știri

Viorica Dumbrăveanu a participat la ceremonia de inaugurare unui nou sediu al Centrului de îngrijiri medico-sociale la domiciliu „Estera”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a participat astăzi la ceremonia de inaugurare unui nou sediu al Centrului de îngrijiri medico-sociale la domiciliu „Estera”.

Centrul va oferi servicii de îngrijire la domiciliu persoanelor în etate și dependente de grija altora, din mun. Chișinău. Astfel, zilnic vor fi asigurate cu proceduri medicale și îngrijiri personale la domiciliu 15 persoane.

Acesta dispune de o echipă calificată alcătuită din asistenți medicali, lucrători sociali, infirmiere și administratori.

“Sincere aprecieri Poporului Ceh și Agenției Cehe pentru Dezvoltare pentru relațiile de  colaborare eficiente, în cadrul mai multor proiecte care au drept scop consolidarea cadrului normativ și dezvoltarea serviciilor de îngrijiri medicale și sociale în Republica Moldova. Centrul ESTERA de azi va avea un nou sediu, iar aceasta înseamnă accesul la servicii de îngrijire medico-socială pentru circa 300 de beneficiari anual, persoane în vârstă și cu dizabilități”, a menționat ministrul Viorica Dumbrăveanu.

Avem ocazia astăzi să ne întrunim și să prezentăm încă o realizare frumoasă a Republicii Cehe în Republica Moldova și anume inaugurarea unui nou sediu al centrului de îngrijiri medico-sociale din Chișinău. Scopul ajutorului este îmbunătățirea serviciilor sociale și de sănătate pentru persoanele în vârstă și cei cu dizabilități. Aduc mulțumiri implementatorilor proiectului, împreună aducem schimbări pozitive și sporim calitatea vieții persoanelor în etate din Republica Moldova”, a menționat E.S Zdeněk Krejčí, Ambasadorul Republicii Cehe.

Proiectul este finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare prin Organizația Cehă non-profit Caritas și realizat de organizațiile locale neguvernamentale așa ca HomeCare și Pro-Development.

Grație sprijinului Guvernului Cehiei, în total 10 centre de îngrijire la domiciliu au fost deja înființate în Chișinău și alte localități: Cahul, s. Doroțcaia, or. Ștefan Vodă, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Bălți , r-nul Fălești, r-nul Edințe și or. Ocnița.

Citește și: Circa 179 mii familii social-vulnerabile și-au stabilit deja dreptul la ajutor pentru perioada rece a anului

loading...

Comments are closed.