Social

Viorica Dumbrăveanu: „Până în prezent nu au fost confirmate alte cazuri de coronavirus în Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până în prezent nu au fost confirmate alte cazuri de coronavirus în Moldova. La spitalul „Toma Ciorbă” sunt internate 14 persoane suspecte, iar rezultatele probelor prelevate urmează să fie anunțate pe parcursul zilei. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății în cadrul unei conferințe de presă.

„Avem trei cazuri confirmate și rămânem deocamdată la acestă cifră, dar la „Toma Ciorbă” sunt 14 persoane care sunt suspecte. Un caz care a fost înregistrat recent este referitor la o mamă cu trei copii, care a mers la shopping în Italia chiar dacă autoritățile din Italia au anunțat cetățenii să evite locurile aglomerate. Referitor la persoanele depistate ieri. Au fost determinate persoanele cu care au contactat acestea și se îndeplinesc fișele epidemiologice. Toate persoanele infectate sunt într-o stare gravă/medie”, a declarat ministra.

Ministra a venit cu un îndemn pentru cetățenii care vin din țările afectate de acest virus să se autoizoleze și în cazul în care au probleme de sănătate să apeleze direct la 112.

Amintim că până în prezent în Moldova, au fost depistate trei persoane infectate cu coronavirus.

Citește și: Noaptea trecută, la „Toma Ciorbă” a fost internată o mamă cu 3 copii, anunță premierul Ion Chicu

loading...

Comments are closed.