Politic

Viorica Dumbrăveanu: “Personalul medical este limitat de dreptul la indemnizația unică de 16 000 lei”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Personalul medical este limitat de dreptul la indemnizația unică de 16 000 lei, susține Viorica Dumbrăveanu, ex-ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“Ministerul Sănătății a emis circulara, care depășind prevederile cadrului normativ, stabilește condițiile de eligibilitate pentru personalul medical infectat cu COVID -19, pentru a beneficia de indemnizația unică de 16 mii lei, în anul 2022:

1. „Implicarea nemijlocită în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19, în baza definiției de caz confirmat”.
Prin prevederea dată au fost excluse cazurile suspecte de Covid asistate de personalul medical. Au fost multiple situațiile când persoana a beneficiat de asistență medicală, fiind asimptomatică. Astfel, de cazuri nu pot fi probate și respectiv personalul medical, fiind expus riscului major nu va putea beneficia de indemnizația unică de 16 mii lei.

Totodată, cum poate fi confirmat/infirmat contactul cu pacient infectat COVID-19, la acordarea asistenței medicale, în cazul în care pacientul se prezenta la vizita medicală în perioada contagioasă, fără a declara statutul de pacient ,,COVID-19 pozitiv” la momentul consultului.

2. „Vaccinat împotriva Covid – 19 …, doza booster fiind obligatorie”. În virtutea lipsei obligativității administrării dozei booster anti-Covid-19, personalul medical nevaccinat cu doza booster, nu va beneficia de indemnizația unică de 16 mii lei.

Menționăm că circulara a fost emisă de Ministerul Sănătății la 08 aprilie 2022, dar prevederile acesteia se impun a fi implementate de la începutul anului 2022.

Care sunt măsurile de protecție garantate de stat, în condițiile în care în ultimul val al pandemiei de Covid – 19 se infectau zilnic câte 400-500 lucrători medicali?

De la declarații la acțiuni concrete se confirmă lipsa de voință și solidaritate cu sistemul medical”, a criticat Dumbrăveanu.

loading...

Comments are closed.