Vitalie Țurcan, șeful IP Rîșcani, constatat cu avere nejustificată de peste șapte sute de mii de lei

În rezultatul controlului inițiat în iunie 2022, Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al declarării averii în privința lui Vitalie Țurcan, șef al Inspectoratului de poliție Rîșcani al Direcției de poliție a mun. Chișinău a Inspectoratului General al Poliției al MAI.

Astfel, în cadrul procedurii de control inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale în 2017 în mărime totală de 726 550,75 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către subiect și membrii săi de familie. Diferența substanțială a fost generată de procurarea a 2 apartamente și rambursarea unui credit.

Ținând cont că nu s-au prezentat acte justificative concludente privind proveniența mijloacelor bănești, inspectorul de integritate a stabilit caracterul nejustificat al averii.

De menționat că, subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată.

Autoritatea a emis un act de constatare și în privința lui Petru Burduja, deputat din Parlamentul RM. Acesta a omis se indice în declarația de avere și interese personale pentru 2017 două contracte de împrumut, însă aceste omisiuni nu sunt de natură să genereze o diferență substanțială.

Total
0
Shares
Total
0
Share