Vitalie Vrabie: Serviciul Vamal va activa la capacitate maximă în perioada minivacanței de 9 zile

serviciul vamal, vacanta august, puncte de trecere vamala, vacanta de 9 zile

Toate terminalele vamale vor activa fără întreruperi pe tot parcursul minivacanței din perioada 27 –  31 august. Tot în acest interval, vor fi suplinite cu personal toate posturile vamale de frontieră, pentru a gestiona eficient fluxurile de călători. Este solicitarea înaintată  de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie tuturor birourilor vamale în cadrul unei videoconferințe cu șefii acestora.

În regim obișnuit de muncă vor funcționa și subdiviziunile din administrația Aparatului Central și cele din cadrul birourilor vamale. Angajații respectivelor entități vor activa în baza graficelor de lucru aprobate, asistând în permanență organele vamale în vederea examinării prompte a tuturor solicitărilor parvenite din partea agenților economici și a persoanelor fizice.

Este important ca cetățenii și agenții economici să continue să beneficieze de servicii de calitate și să nu admitem întreruperi în activitate. Solicit mobilizare maximă din partea întregului efectiv pentru a asigura buna funcționalitate în această perioadă. Toate formalitățile de control trebuie să decurgă operativ pentru ca oamenii să petreacă cât mai puțin timp în vamă.”, a punctat Vitalie Vrabie.

Șeful Vămii a cerut să fie aplicate toate măsurile de fluidizare a traficului, în condițiile în care se estimează o creștere semnificativă a fluxurilor de persoane care vor alege să-și petreacă minivacanța peste hotarele țării. Măsurile dispuse prevăd suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare,  precum și implicarea șefilor  posturilor vamale și a adjuncților acestora în efectuarea controlului vamal.

Acțiunile enumerate au fost propuse spre implementare și autorităților omoloage din țările vecine,  pentru a asigura un control expeditiv pe ambele părți ale frontierei.

Va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linia de control pe întreg teritoriul țării, astfel încât să nu fie admise fraude care ar putea prejudicia bugetul de stat.

Informațiile privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri pot fi aflate la numărul de telefon +373 22 574 111. Tot la acest număr, cetățenii pot reclama eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share