Vlad Batrîncea cere reglementări echitabile în urbanism și protejarea patrimoniului istoric: „Avem nevoie de reguli clare”

Astăzi, în cadrul dezbaterilor din Parlament privind proiectul de lege ce vizează politica în domeniul urbanismului, amenajării teritoriului și al construcțiilor, vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, a atras atenția asupra necesității unei reglementări clare și echitabile în acest domeniu.

Vlad Batrîncea a atras atenția că, în ultimii 10 ani, în perioada guvernărilor europene, numeroase monumente istorice și arhitecturale din Chișinău au fost demolate, iar terenuri municipale, în valoare de miliarde de lei, au fost înstrăinate prin concursuri și licitații trucate, fără ca cineva să fie tras la răspundere.

Vicepreședintele Parlamentului a salutat faptul că proiectul de lege conține prevederi benefice, precum: reglementări clare pentru întovărășirile pomicole; debirocratizarea procesului de eliberare a actelor permisive, astfel încât acestea să fie emise în maximum 30 de zile, obligativitatea instituțiilor statului să lucreze în interesul cetățenilor și al agenților economici.

Totodată, deputatul a subliniat că legislația în domeniul construcțiilor particulare trebuie liberalizată la maximum, astfel încât persoanele fizice să nu fie obligate să contracteze companii de construcții, evitând astfel creșterea artificială a costurilor.

Batrîncea a subliniat că fracțiunea BCS va susține proiectul de lege, cu condiția eliminării oricăror suspiciuni de lobbism. „Avem nevoie de reguli clare, care să protejeze drepturile tuturor cetățenilor și să asigure o dezvoltare echilibrată a orașelor noastre”, a concluzionat socialistul.

Total
0
Shares
Total
0
Share