Alte știri

Vlad Batrîncea, despre presiunile deputaților de dreapta asupra Curții Constituționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că deputații din formațiunile de dreapta încearcă acum să facă presiune asupra magistraților de la Curtea Constituțională pentru a anula legile votate joi în Parlament, inclusiv proiectul bugetului de stat. Batrîncea susține că acest lucru este inadmisibil într-un stat de drept și a chemat deputații din PAS și DA să urmeze căile legale de contestare a legilor adoptate, transmite Telegraph.md, cu referire la Primul.md

”Ieri am văzut cum în plen unii deputați deja erau în legătură cu Curtea Constituțională (CC). CC este o instituție independentă. Inclusiv noi, socialiștii, am votat la propunerea Blocului ACUM judecătorii la CC. Însă, din moment ce aceștia au devenit judecători la CC, ei sunt în afara politicului și nu pot fi supuși diferitor abordări politice, inclusiv de către deputați. Observam sincronizarea pe unele chestiuni. Facem apel la calm și aducem aminte deputaților că nu sunt în drept să contacteze și să influențeze judecătorii CC”, a spus parlamentarul.

Batrîncea a mai declarat că PSRM cunoaște cine și cum au intervenit pe lângă magistrații de la CC. Socialistul a precizat că, joi, legile au fost votate cu majoritate parlamentară, conform Regulamentului Parlamentului.

”Poftim, încercați să anulați legea bugetului votată în prima lectură. Faceți-o cu propria mână, însă acest lucru trebuie să se producă într-un regim normal fără a face presiuni asupra judecătorilor CC”, a declarat deputatul PSRM.

Adepții lui Andrei Năstase aderă la campania online: ”Maia Sandu nu e președintele meu”

loading...

Comments are closed.