Politic

Vlad Batrîncea, la întrevedere cu oficiali germani: Sub pretextul reformei justiției, guvernarea PAS lansează atacuri politice și intimidează opoziția

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reforma Justiției, neutralitatea Republicii Moldova, dar și procesul de aderare la UE sunt subiectele pe care conducerea PSRM le-a discutat cu membrii Bundestagului Republicii Federale Germane și reprezentanții Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung, care se află într-o vizită la Chișinău.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul întrevederii, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că ”astăzi însă, urmărim cum, sub pretextul reformei justiției și luptei cu corupția, guvernarea PAS lansează atacuri politice și nejustificate, îndreptate spre intimidarea și obstrucționarea reprezentanților PSRM din autoritățile locale și Parlament”. Totodată, deputatul socialist Grigore Novac a amintit că majoritatea parlamentară a refuzat să examineze inițiativa legislativă privind statutul de neutralitate permanentă, care ar exclude orice interpretări cu privire la art. 11 din Constituția țării.

Referindu-se la șansele Republicii Moldova de a obține statutul de membru-candidat al UE, membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, a specificat că cetățenii trebuie să-și exprime opinia vizavi de acest subiect printr-un referendum.

loading...

Comments are closed.