Vlad Batrîncea s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuție evenimentele de ultima oră în contextul securității regionale și impactul acestora asupra Republicii Moldova, inclusiv gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina.

În această ordine de idei Vlad Batrîncea a prioritizat păstrarea stabilității și păcii în țară în baza statutului de neutralitate a Republicii Moldova. Totodată, vicespeakerul a reiterat că în situația actuală, extrem de dificilă, toți factorii politici și decidenți din Republica Moldova trebuie să manifeste unitate și să acționeze consensual pentru a asigura bunăstarea cetățenilor țării.

Un alt subiect vizat a fost cel privind reglementarea transnistreană, fiind reconfirmat angajamentul de soluționare pașnică a problemei transnistrene cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. În lumina ultimelor evenimente, Vlad Batrîncea a subliniat că incidentele din stânga Nistrului sunt provocări menite să destabilizeze situația în regiune.

Vicepreședintele Parlamentului și-a exprimat aprecierea pentru colaborarea fructuoasă îndelungată dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, în special suportul oferit în consolidarea democrației și statului de drept, și a optat pentru dezvoltarea și extinderea relațiilor bilaterale în continuare.

Total
0
Shares
Total
0
Share