Vlad Filat: Andrei Spînu a primit certificat de “Om bun” și este într-o situație mai avantajoasă decât Ilan Șor

Vlad Filat, președintele PLDM, avertizează asupra atmosferei tensionate care înconjoară următoarele alegeri locale și pune în discuție strategiile controversate adoptate de anumite grupări cu caracter extremist. El subliniază că aceste grupuri (Șor și Spînu – n.r.) nu își propun să convingă alegătorii prin argumente valide, ci să îi impună în mod direct să îi susțină.

În primul rând, președintele PLDM își exprimă îngrijorarea cu privire la acțiunile grupării conduse de Ilan Șor. Aceasta, susține el, încearcă să influențeze alegătorii prin metode nelegitime, precum oferirea de bani din surse ilicite. Filat adaugă că această grupare profitează de dificultățile economice cu care se confruntă cetățenii Moldovei, pe fondul incompetenței guvernului actual.

De asemenea, Vlad Filat observă presiunile exercitate de un alt grup extremist, condus de Andrei Spînu, asupra primarilor în funcție și a candidaților cu șanse mari. Filat subliniază că această grupare se folosește de instituții publice pentru a controla și investiga, precum și de puterea administrativă pentru a aloca sau nu fonduri publice. În acest context, el aduce în discuție relația dintre Spînu și președinta Sandu.

Președintele PLDM subliniază că ambele grupări extremiste au trăsături comune: minciuni, egoism și indiferență față de nevoile poporului și de viitorul țării. Filat remarcă că aceste grupări nu reușesc să obțină susținerea populației prin mijloace democratice, așa că apelează la corupție, presiuni și manipulări.

Vlad Filat atrage atenția că alegerile locale vor fi o perioadă încărcată cu manipulări și dezinformări, iar grupările extremiste vor juca un rol crucial în acest context. El face un apel către instituțiile responsabile pentru asigurarea ordinii publice și respectarea legii să monitorizeze activitatea acestor grupuri și să intervină în cazurile de acțiuni ilegale.

“Discuțiile cu oamenii din toată țara nu lăsa loc de îndoială: alegerile locale din 5 Noiembrie sunt atacate într-o manieră brutală și extremistă.

Două grupări quasi-politice, cu caracter pronunțat extremist, testează niște abordări antidemocratice pentru a obține susținerea alegătorilor.

Aceste grupări nu vor să convingă alegătorii să-i voteze, ele vor să impună alegătorii să-i voteze.

Prima grupare condusă de fugarul Șor, încearcă insistent să determine alegătorii prin bani de proveniență ilegală. Această grupare profită de sărăcia cetățenilor Moldovei. Ei profită de incompetența și ineficiența guvernării actuale, care în doar 2 ani a “reușit” să ridice inflația la cel mai înalt nivel în Europa, să determine cea mai mare creștere de prețuri din Europa, și să transforme poporul Moldovei în cel mai sărac și îmbătrânit din Europa.

Altă grupare, dirijată de un viitor fugar – Andrei Spînu, insistă în presiuni asupra primarilor existenți și asupra candidaților cu șanse mari. În acest scop fruntașii PAS folosesc instituțiile publice cu atribuții de control și investigații, și puterea administrativă de a oferi sau nu fonduri publice.

Andrei Spînu este într-o situație mai avantajoasă decât Șor, pentru că a fost certificat drept om bun chiar de Președinta Sandu.

În rest, capii ambelor grupări sunt la fel.
La fel de mincinoși și egoiști, la fel de lași și indecenți, la fel de indiferenți față de grijile actuale ale oamenilor și de viitorul țării.

Ambele grupări nu sunt în stare să convingă oamenii să-i urmeze, și nu pot câștiga încrederea oamenilor – de asta recurg la corupere și presiune, la amenințări și minciuni.

Așa, prins între două grupări extremiste, poporul Republicii Moldova urmează să își aleagă puterea locală: primarii, consilierii locali și raionali.

Va fi o perioadă încărcată cu manipulare și dezinformare, iar campioni ai manipulării și dezinformării vor fi aceste 2 grupări extremiste.

Va fi o campanie încărcată cu acțiuni de corupere – diferite ca abordare, dar la fel de distrugătoare pentru societate și construcția statală.

Îndemn reprezentanții instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și de respectarea legii să fie activi în identificarea acțiunilor ilegale, întreprinse de PAS și Șor, și în sancționarea responsabililor.

Experiența alegerilor din Găgăuzia a arătat clar cât de periculos este fenomenul coruperii alegătorilor, și cât de important este ca instituțiile publice responsabile să se implice la timp, activ și eficient.

E timpul să ne mobilizăm în calitate de alegători.

Să ne amintim că votul nostru nu este o formalitate. Altfel, nu ar fi atât de activi cei de la PAS și Șor în determinarea alegătorilor.

Votul reprezintă actul de transmitere a dreptului de a lua decizii în numele nostru pentru 4 ani înainte.

Haideți cu toții să blocăm prin vot acest fenomen periculos și distrugător – să nu permitem acestor grupări mincinoase și imorale să ne ia țara și să compromită viitorul nostru și al copiilor noștri.

E timpul să înțelegem.

Cei care nu reușesc să convingă oamenii și recurg la impunerea alegerii prin corupere – nu vor lucra pentru oameni și țară.
Ei își vor satisface nevoile personale. Și toți ei devin fugari după ce pierd puterea.

Pentru ei Moldova nu este responsabilitate, nu este dragoste și nu este respect.
Pentru ei Moldova nu este despre familie și neam, nu este despre o comunitate mare de prieteni și colegi.

Pentru ei Moldova este doar o sursă de îmbogățire”, este declarația lui Vlad Filat, președintele PLDM.

Total
0
Shares
Total
0
Share