Vlad Filat, după prezentarea ultimul sondaj: “PAS urma să plece și să inițieze alegeri anticipate”

Oamenii nu cred în PAS, și această neîncredere indică la faptul că guvernarea PAS a pierdut suportul popular. În condițiile unei democrații sănătoase europene, PAS urma să plece și să inițieze alegeri anticipate, susține Vlad Filat, președintele PLDM, după prezentarea ultimului sondaj de opinie.

În context, Vlad Filat, lider politic, a prezentat cealaltă parte a sondajului, atrăgând atenția la cifrele mai puțin favorabile actualei guvernări, date care nu sunt reflectate de presa afiliată puterii.

“68% dintre cetățenii Republicii Moldova, NU CRED că guvernarea PAS poate asigura democrația.

71% NU CRED că PAS poate crește nivelul de trai al oamenilor.

72% NU CRED că PAS poate reforma justiția.

74% NU CRED că PAS poate dezvolta economia Republicii Moldova.

76% NU CRED că PAS poate obține un preț bun pentru energie și gaze naturale.

85% NU CRED că PAS poate opri creșterea prețurilor.

Și toată această neîncredere a apărut când PAS deține 63 de mandate în Parlament, când PAS controlează total Președinția și Guvernul.

84% dintre cetățenii Republicii Moldova, CRED că decizia PAS de a crește salariile miniștrilor este revoltătoare, având în vedere nivelul altor salarii și al pensiilor.

Dar, asta nu deranjează șefii PAS. Pentru că șefilor PAS nu le pasă ce cred oamenii.

Oamenii nu cred în PAS, și această neîncredere indică la faptul că guvernarea PAS a pierdut suportul popular.

În condițiile unei democrații sănătoase europene, PAS urma să plece și să inițieze alegeri anticipate.

Însă, PAS nu pleacă.

Și dacă PAS nu pleacă, atunci pleacă tinerii din Moldova. De când guvernează PAS au plecat peste 100 000.

Tinerii pleacă acolo unde nu este PAS. Ei pleacă în țari cu guvernări responsabile și predictibile; în țări în care autoritățile deschid oportunități, nu le închid și pe cele existente; în țări în care autoritățile apără drepturile și libertățile oamenilor, nu le atacă; în țări în care guvernările sunt surse de soluții a problemelor, nu surse ale problemelor.

PAS nu înțelege că actul de guvernare este în definitiv despre rezolvarea problemelor și despre crearea oportunităților.

Nu despre inventarea vinovaților; despre decizii și achiziții ascunse; despre tocarea ajutoarelor externe; despre reforme folosite ca instrument de răfuială cu oamenii incomozi; despre turnee nesfărșite în străinătate; nici despre dezinformare și manipulare continuă.

PAS nu a reușit să devină partid-soluție pentru problemele Moldovei, în schimb a devenit partidul-problemă și partidul-generator de probleme complicate.

PAS, în loc să fie partidul-sursă de exemple de atitudine onestă față de oameni, este partidul-sursă a exemplelor de minciună și lașitate.

PAS, în loc să fie partidul-constructor al dialogului public sănătos și generator al compromisurilor unificatoare, este partidul care a exclus definitiv dialogul public și a dezbinat profund societatea.

Republica Moldova nu a fost niciodată atât de polarizată politic și atât de dezbinată social; atât de depopulată și îmbătrânită; atât de dezamăgită și atât de vulnerabilă în fața problemelor sociale și economice.

Nici eforturile extraordinare ale partenerilor de dezvoltare nu reușesc să compenseze daunele generate de incompetența, egoismul și lăcomia PAS.

În doar 18 luni, din octombrie 2021 până în martie 2023, UE a oferit RM 1.2 miliarde euro! Este cel mai mare efort făcut vreodată de UE în raport cu Republica Moldova.

Însă, guvernarea proastă a PAS a reușit să toace suportul UE împreună cu toate resursele publice generate de economia Moldovei, așa încât oamenii au sărăcit cel mai mult, în pofida suportul masiv al UE.

Întrucât oamenii nu mai cred în PAS, șefii PAS au hotărât să se impună. Ei sunt hotărați să se agațe de putere cu orice preț, și au început să torpileze alegerile locale.

PAS continuă să fie parte a problemelor Moldovei și sursa problemelor pentru Moldova, și nu vor fi soluția.

Soluția e plecarea PAS”, a declarat președintele PLDM.

Amintim că liderul de facto al PAS este Maia Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share