Vlad Filat: Maia Sandu e asemeni copilului alintat excesiv, care cu nimeni nu se împacă, cu nimeni nu împarte jucăriile, dar ia jucăriile la toți ceilalți

În Moldova nu există democrație, există o simulare a democrației.

O simulare stângace și foarte strâmbă – ca și tot ce face Maia Sandu.

Pe tot parcursul guvernării ei absolute, Maia Sandu a ignorat opinia publică și a făcut ce a vrut.

Maia Sandu e asemeni copilului alintat excesiv, care cu nimeni nu se împacă, cu nimeni nu împarte jucăriile, dar ia jucăriile la toți ceilalți. Părinții din dragoste i-au repetat că este “cea mai frumoasă și deșteaptă” și ea acum cere ca cetățenii Republicii Moldova fie să accepte unicitatea ei și să i se supună, fie să plece din Moldova.

Democrația înseamnă dialog, negocieri și compromisuri. Este imposibil de a construi o democrație fără compromisuri.

Compromisurile unesc oameni diferiți cu diferite preferințe și viziuni într-un popor unit.

Compromisul social nu este o problemă – este o soluție.

Lipsa compromisului social este o problemă.
Lipsa compromisului social este dezbinare socială, este conflict social, este ură și deficit de respect reciproc, este dezamăgire și neîncredere.

Dar de unde să știe asta Maia Sandu?

Consultările referitoare la referendum trebuiau inițiate până la anunțarea referendumului.

Consultările Maiei Sandu referitoare la referendum – sunt o simulare menită să susțină inițiativa ei de a manipula oamenii.
Și ca în tot ce face Maia Sandu – cei care nu o susțin, sunt dușmanii Președintei. Nu dușmani ai Președinției Republicii Moldova, ci personali ai Maiei Sandu care a uzurpat puterea în Republica Moldova.

Întrucât Maia Sandu comunică doar cu cei care nu îndrăznesc să-i adreseze întrebări necoordonate, voi continua să-i adresez întrebări pe această cale.

Dna Sandu, de ce nu ați vrut să cunoașteți opinia publică atunci când au fost mărite cheltuielile pentru întreținerea Aparatului Președinției, a Guvernului și Parlamentului? De ce atunci nu ați invitat leaderii partidelor pentru a le cunoaște părerea? De ce atunci nu ați fost deranjată de faptul că în paralel au fost reduse cheltuielile pentru educație și sănătate?

Dna Sandu, de ce nu ați consultat cu societatea inițiativele de a crește salariile miniștrilor și deputaților? De ce nu va deranjat că în 2 ani miniștrii și deputații și-au mărit salariile de 4 ori? De ce nu va deranjat că în același timp învățătorii și medicii au fost lăsați să reziste cu salariile vechi în fața dublării prețurilor?

Dna Sandu, de ce nu ați consultat opinia publică când ați decis să creați “Patriot” – scula Dvs. de apăsare asupra presei și a vorbirii libere? Cum se întâmplă că pentru dorințele Dvs găsiți salarii de multe zeci de mii de lei?

Dna Sandu, de ce nu vă interesează cum adepții Dvs cumpără gaze naturale din banii publici prin contracte dubioase? De ce nu vă doare că moldovenii plătesc cel mai scump gaz din Europa? De ce nu vă îngrijorează că CSE a cheltuit fără licitații zeci de miliarde de lei, bani publici? De ce vedeți corupție acolo unde nu este și nu vedeți corupția de miliarde în curtea Dvs?!

Dna Maia Sandu cunoaște și permite zilnic sute de fapte reprobabile și hoții, dar vrea să discutăm despre cum ne consultă referitor la referendumul care deja e decis.
Ea a hotărât să își mai facă o campanie din bani publici și va cheltui circa 100 de milioane de lei pentru ca să ne mai mintă.
Asta este fața adevărată a Maiei Sandu.
Onestitate simulată, omenie simulată, decență simulată după care se ascund indecența, minciuna și nedreptatea.

Dna Sandu, sunt pregătit să avem o discuție publică oricând și oriunde. Dar Dvs nu sunteți! Vă temeți și vă ascundeți după minciună.

Însă foarte curând va trebui să răspundeți la toate întrebările care vi le adresez public pentru că sunt întrebări despre oamenii Republicii Moldova, despre prezentul și viitorul acestei țări.

Vlad Filat, președintele PLDM

Total
0
Shares
Total
0
Share