Vlad Filat, președintele PLDM: ”A venit momentul să spun deschis niște lucruri care demult se cer spuse”

Vlad Filat, președintele PLDM

Nu sunt genul de om care să se plângă de ceva sau pe cineva, dar cred că a venit momentul să spun deschis niște lucruri care demult se cer spuse.

Revenirea mea în politică i-a deranjat pe mulţi, dar în primul rând pe cei de la guvernare şi personal pe Maia Sandu. Nu o dată mi s-a dat de înţeles că ar trebui să fiu mai atent atunci când dau aprecieri guvernării. Dar aceasta ar fi însemnat să nu vorbesc despre faptul că, de când PAS e la guvernare, din ţară au plecat peste 100 de mii de oameni, că nivelul de sărăcie a crescut în ultimii ani mai mult ca oricând, că economia s-a prăbuşit până la nivelul anilor 90, că toate reformele au eşuat, că Moldova a devenit un stat mai capturat chiar decât pe vremea lui Plahotniuc. Am spus lucrurilor pe nume, pentru că aşa sunt eu ca om şi nu o dată am demonstrat că nu mă tem de presiuni, intimidări, persecuții, etc.

Şi, aşa cum mi s-a sugerat, acum mi-a fost adusă „nota de plată”. În baza unui dosar politic, astăzi, procurorul au solicitat 7 ani de detenție. Nu este un dosar nou – este o „creaţie” a procurorilor lui Plahotniuc cu o vechime de nouă ani. Dar Maia Sandu nu s-a sinchisit să apeleze la dosarele şi la oamenii lui Plahotniuc. Ce contează aceste „detalii minore” şi ce importanţă are că este vorba de un dosar făcut pe timpul şi la comanda personală a lui Plahotniuc?! Important efect să fie! Într-un stat cu adevărat democratic şi cu o justiţie corectă, acest dosar nu putea avea nici o continuitate, nemaivorbind deja de finalitate.

Este un dosar care are la bază o declaraţie obţinută prin constrângere de procurorii lui Plahotniuc de la un om aflat atunci în detenţie şi care era în totalitate vulnerabil în fața lor.
Un dosar care reprezintă un episod din alt dosar mai mare în care justiţia lui Plahotniuc mă condamnase, iar după decizia CEDO trebuie trimis la rejudecare (apropo, de rejudecare, şi aici se întâmplă lucruri „interesante”, dar la ele mă voi referi cu altă ocazie).
Dar acestea şi alte momente importante nu contează nici pentru procurorii lui Plahotniuc, nici pentru Maia Sandu. Ei au un scop comun şi fac tot posibilul pentru a-l atinge. Şi, ca să nu aflaţi iar din nu ştiu ce „breaking-news-uri” de la „presa independentă”, vă spun că acest dosar nu este unicul la care a apelat Maia Sandu şi regimul său pentru a încerca să mă anihileze, să mă determine să tac. Aşa a înţeles Plahotniuc să facă politică şi justiţie şi să promoveze democraţia – aşa înţelege şi Maia Sandu.

Ce pot eu să le răspund acestor „promotori ai democraţiei şi statului de drept” decât că: Puteţi să intentaţi în fiecare zi câte un dosar cu procurorii voştri de buzunar, puteţi pune toată procuratura să lucreze doar împotriva lui Vlad Filat, nu veţi reuşi să mă reduceţi la tăcere, să mă distrugeți. Pentru că eu puterea mea de a rezista o alimentez dintr-un izvor, la care voi şi regimurile voastre criminale nu aveţi şi nu veţi avea acces niciodată!

Autor: Vlad Filat, președintele PLDM

Total
1
Shares
Total
0
Share