Politic

Vlad Plahotniuc anunță o platformă de discuții pentru organizarea alegerilor! Societatea civilă este invitată să vină cu propuneri

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul briefingului săptămânal organizat de către Partidul Democrat din Moldova, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că în cadrul ședinței s-a cerut deputaților și președintelui Parlamentului, în deosebi stabilirea unei date concrete a alegerilor parlamentare și votarea acesteia în Parlament.

Totodată, Vlad Plahotniuc a anunțat că un aspect deosebit de important al alegerilor este caracterul democratic al acestuia. Prevenirea falsificărilor, a finanțărilor de peste hotare a partidelor și alte încălcări, nu vor putea avea loc în cadrul alegerilor parlamentare.

Pentru a monitoriza și de a evita astfel de încălcări, va fi creat un grup de lucru în care vor fi invitați să participe reprezentanți din cadrul Parlamentului, a societății civile dar și a instituțiilor de profil. Cetățenii trebuie să aibă garanția respectării votului oferit.

Am analizat mai multe propuneri, venite inclusiv din partea societății civile, dar și a diasporei, propuneri care au drept scop consolidarea caracterului democratic al scrutinului, prevenirea oricărei încercări de fraudă, şi desigur prevenirea finanțărilor netransparente sau a activităților ilegale în campania electorală și, prin urmare, am solicitat colegilor din Parlament să creeze un grup de lucru privind organizarea alegerilor într-un mod democratic și transparent.” a declarat Vlad Plahotniuc.

Pe lângă experți din țară, în grupul de monitorizare a alegerilor vor fi invitați și reprezentanți din partea organizațiilor și instituțiilor internaționale pentru o transparență mai mare a scrutinului electoral.

loading...

Comments are closed.