Politic

Vlad Plahotniuc îndeamnă politicienii moldoveni să salveze vectorul Pro-Occidental al țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

În urma schimbărilor de pe arena politică din Moldova, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) a postat un mesaj pe facebook dedicat atât cetățenilor cât și politicienilor.

Vlad Plahotniuc, amintește că i-a prevenit pe cei din Guvernarea ACUM că s-ar băga într-un joc periculos acceptânt o alianță cu Igor Dodon.

„Răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea mea anterioară că președintele Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească și va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale și să reorienteze vectorul geopolitic al țării dinspre Occident spre Rusia. Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM, a fost o miză pro-rusească.”

Fostul președinte al democraților se arată nedumerit de încăpățânarea celor din ACUM de a jertfi vectorul Pro-Occidental întorcând categoric spatele ofertei venite de la democrați de a vota un Guvern împreună.
„Nici azi idealismul lor orb și rigiditatea n-au dispărut. Remarcăm, cu regret, că reprezentanții blocului ACUM au refuzat categoric dialogul cu PDM chiar și după ce a fost demis Guvernul Sandu. Deși au existat multe voci atât în interiorul Republicii Moldova, cât și în exterior, ca deputații PAS și PPDA să facă alianță cu PDM, și să instaleze un nou guvern pro-european, liderii blocului ACUM au întors din nou spatele, lansând noi atacuri la adresa democraților. Sper că se vor maturiza totuși politic odată și odată, mai bine mai devreme decât mai târziu.”

Totuși, Plahotniuc se arată în continuare optimist și îndeamnă politicienii să se gândească bine și să acționeze politic pragmatic.

Eu, între timp, vă îndemn să vă gândiți dacă mai poate fi salvat vectorul pro-occidental al țării și de cât efort, de cât caracter este nevoie pentru această performanță politică în actualele condiții. Astăzi, deputații PDM reprezintă unica și ultima redută politică prin care este garantată păstrarea Acordului de Asociere cu UE și tot PDM este formațiunea care poate condiționa și asigura în perspectivă restabilirea vectorului euro-atlantic al Republicii Moldova. Sunt convins că orice eșec geopolitic poate fi reparat prin acțiune politică pragmatică, iar politica moldovenească a demonstrat, nu o singură dată, că la noi totul este posibil, dacă există determinare.”

loading...

Comments are closed.