Alte știri

Vlad Plahotniuc: invalidarea alegerilor este un precedent periculos inclusiv pentru PDM. Trebuie revăzută legislația electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Decizia de invalidare alegerilor devine un precedent extrem de periculos pentru toate partidele, inclusiv pentru PDM. Despre acest lucru a anunțat liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu oferit pentru Timpul.md.

„Nu putem exclude că în alegerile parlamentare să ne trezim chiar noi cu astfel de situații, după ce unii vor contesta rezultatele în anumite circumscripții și vor găsi diferite portițe în legi, prin care să poată invalida mandatele. Iată de ce, am cerut juriștilor noștri să demareze o analiză atât a legilor invocate de instanțe în deciziile lor, cât și a întregii legislații electorale, să înțelegem unde pot fi găsite și alte portițe, care să ducă la utilizarea legii pentru invalidarea alegerilor, indiferent ce partid sau candidat este vizat și să vedem cum pot fi ele înlăturate”, a declarat Vlad Plahotniuc.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Vizavi de protestele din centrul Capitalei, ldierul PDM spune că este dreptul oamenilor să protesteze liber, atunci când au o nemulțumire.

„Este important însă ca ei într-adevăr să fie lăsați să-și exprime liber gândurile și nemulțumirile, să nu fie manipulați. Eu înțeleg de ce organizatorii deturnează mesajul protestului spre Guvern sau PDM, este an electoral și asta face parte din modalitatea lor de a-și face campanie electorală, deturnând atenția de la problema și cauza reală privind invalidarea alegerilor. Dar, ca și în cazul protestelor anterioare, oamenii se vor clarifica până la urmă care sunt intențiile organizatorilor. Vă amintiți doar că din protestele trecute s-a născut un partid, s-a dovedit că acesta a fost de fapt scopul organizatorilor protestelor”, a mai spus Plahotniuc.

Mai mult, liderul PDM crede că de această dată oamenii sunt antrenați într-o activitate a cărei miză sunt alegerile parlamentare, iar toate aceste proteste au luat forma unui start de campanie pentru un bloc politic tripartit PPDA-PAS-PLDM.

Citiți interviul integral pe tema invalidării alegerilor din Chișinău oferit de Vlad Plahotniuc

loading...

Comments are closed.