Vlad Plahotniuc: La mulți ani și toți fericiți, maestre Eugen Doga!

Vlad Plahotniuc La mulți ani și toți fericiți maestre Eugen Doga, cultura moldova monica babuc, partidul democrat, pdm plahotniuc, ziua de nastere eugen doga 1 martie, 

Astăzi, Eugen Doga împlinește onorabila vârstă de 82 de ani. La această aniversare, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, i-a adresat un mesaj de felicitare.

“La mulți ani și toți fericiți, maestre Eugen Doga! Vă mulțumim pentru bucuria extraordinară pe care ne-o dăruiți de atâția ani prin creații muzicale de geniu”, a scris Vlad Plahotniuc pe Facebook.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie în 1937 în satul Mocra, raionul Râbnița. A absolvit Colegiul de Muzică ”Ștefan Neaga”, Conservatorul și Institutul de Arte ”G. Musicescu” din Chișinău. Este autor al unor valoroase lucrări în genul muzicii de estradă, de film și de teatru. A compus o simfonie, cantatele ”Primăvara omenirii” și ”Curcubeul alb”, muzică la spectacole de teatru, la peste 200 de filme, piese instrumentale de cameră, romanțe, cântece pentru copii.

Eugen Doga a fost distins cu Premiul de Stat, titlul onorific ”Artist al Poporului”, cu ”Ordinul Republicii”, Ordinul „Steaua României” în grad de comandor, cu Ordinul „Pentru Serviciul Credincios” (România) și „Za zaslughi pered otecestvom” (Rusia). Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingaşa şi tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share