Vlad Plahotniuc: PDM a obţinut un succes categoric la referendumul privind reducerea numărului de deputaţi

vlad plahotniuc, liderul pdm, partidul democrat, problema transnistreana, guvernul filip

Referendumul republican consultativ desfăşurat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, a fost declarat valabil de către Comisia Electorală Centrală. Potrivit datelor oficiale preliminare, aproximativ 39 la sută din alegătorii prezenţi la urne și-au exprimat opţiunea în cadrul plebiscitului iniţiat de Partidul Democrat, scrie Publika.md.

Potrivit informaţiilor preliminare, peste 730 de mii de cetăţeni au optat pentru reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61. Împotrivă s-au expus peste 260 de mii de moldoveni.
 
La a doua întrebare, care se referă la posibilitatea de a revoca deputatul ales dacă nu-şi îndeplineşte obligaţiunile, peste 790 de mii de cetăţeni au ales opţiunea “Pentru”, iar peste 200 de mii au spus că nu sunt de acord cu acest lucru.Referendumul se declară valabil, dacă la plebiscit au participat cel puțin o treime din alegătorii înscriși în listele electorale.
 
Liderul Partidului Democrat, formaţiune care a venit cu ideea de a organiza referendumul, s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute.
 
“Partidul Democrat de asemenea, a obţinut un succes categoric în referendumul privind reducerea numărului de deputaţi şi anularea mandatelor deputaţilor care nu-şi vor face datoria”, a menţionat Vlad Plahotniuc.
referendum pdm, revocarea deputatilor
Total
0
Shares
Total
0
Share