Politic

Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit cu congresmanul de Texas, William Ballard Hurd. Iată ce au discutat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Miercuri, la sediul central al PDM, Vlad Plahotniuc, liderul coaliţiei de guvernare a Republicii Moldova, a avut o întâlnire cu congresmanul William Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas.

Vlad Plahotniuc i-a mulţumit congresmanului pentru susţinerea constantă pe care o acordă Republicii Moldova şi pentru faptul că menţionează ţara noastră drept exemplu în discuţiile despre combaterea propagandei Federaţiei Ruse.De asemenea,  a discutat despre consolidarea relaţiilor bilaterale moldo-americane şi despre activizarea dialogului strategic dintre SUA şi Republica Moldova.

Totodată, liderul Coaliţiei a prezentat rezultatele obţinute de guvernare în ultimii doi ani, despre progresul făcut pentru dezvoltarea economiei şi creşterea nivelului de trai al cetăţenilor, măsurile luate pentru întărirea instituţiilor şi pentru combaterea corupţiei, dar şi despre situaţia geopolitică din Estul Europei în viziunea Coaliţiei.

La rândul său, congresmanul Will Hurd a apreciat eforturile Republicii Moldova pe drumul apropierii de Vest şi reformele interne privind securitatea Moldovei, ţinând cont că acesta este membru în două comitete de profil din Camera Reprezentanţilor – Comitetul pentru Supraveghere şi Reforma Guvernului şi Comitetul pentru Securitate Internă. El a afirmat că Rusia reprezintă o preocupare pentru Statele Unite, exprimând, de asemenea, regretul că acordurile internaţionale privind regiunea transnistreană nu au fost respectate de către Federaţia Rusă. În acelaşi timp, acesta a precizat faptul că apreciază progresul pe care Moldova l-a făcut pentru reglementarea situaţiei transnistrene.

La final, Vlad Plahotniuc a menţionat că Republica Moldova are un mediu de afaceri aflat în plină dezvoltare, cu oportunităţi reale pentru investitori şi a menţionat faptul că investiţiile americane sunt binevenite în ţara noastră.

loading...

Comments are closed.