Politic

Vlad Plahotniuc salută semnarea celor 4 protocoale dintre Chișinău și Tiraspol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului au semnat 4 decizii protocolare.

Documentele vor garanta și asigura activitatea normală a școlilor moldovenești cu predare în limba română din regiunea transnistreană, accesul ţăranilor la propriile terenuri agricole aflate după traseul Dubăsari-Tiraspol, apostilarea diplomelor emise de universitățile transnistrene, restabilirea telefoniei fixe și mobile între cele două maluri ale Nistrului.

Vlad Plahotniuc a salutat semnarea acestor 4 protocoale privind soluționarea mai multor probleme importante pentru cetățenii Republicii Moldova, în special pentru cei care locuiesc pe cealaltă parte a Nistrului.

„După mai bine de 10 ani, asistăm la primele progrese importante ṣi primele rezultate concrete în discuțiile Chiṣinău-Tiraspol. Am susținut politic aceste negocieri, aṣa cum m-am angajat în discuțiile pe care le-am avut cu partenerii externi, iar în următoarea perioadă, PDM va acorda suportul politic necesar pentru implementarea acțiunilor agreate”, a scris Vlad Plahotniuc pe pagina sa de facebook.

vlad plahotniuc, conflictul transnirean, separatism moldova

Liderul PDM speră că pasul făcut astăzi, prin semnarea acestor protocoale, să dea o nouă dinamică negocierilor în formatul 5+2, care vor avea loc chiar zilele următoare, la Viena.

 

loading...

Comments are closed.