Politică

Vlad Plahotniuc: Vom face tot posibilul să construim, cât mai repede, un Guvern care să mențină stabilitatea în țară!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, spune că Partidul Democrat va face tot posibilul pentru ca discuțiile politice să avanseze și să poată construi, cât mai repede, un Guvern care să mențină stabilitatea în țară și să poată oferi o viață mai bună cetățenilor.

„O parte dintre măsurile din „Pachetul social pentru Moldova” le cunoașteți deja din perioada electorală, iar pe celelalte le-am gândit după ȋncheierea alegerilor. Ele vin ca un răspuns la nevoie oamenilor și ca o nouă dovadă că PDM ȋnțelege dorințele lor și lucrează, ȋn continuare, Pentru Moldova. Vă asigur că aceste proiecte vor sta la baza negocierilor noastre pentru o viitoare guvernare. Vom face tot posibilul pentru ca discuțiile politice să avanseze și să putem construi, cât mai repede, un Guvern care să mențină stabilitatea în țară și să putem oferi o viață mai bună cetățenilor”, a scris Plahontiuc pe Facebook.

Pachetul social „Pentru Moldova” propus de PDM conține nouă proiecte politice:

  1. Majorarea indemnizației unice acordate la nașterea copilului de la 6003 lei până la 10 mii de lei.
  2. Alocații lunare de stat pentru copii în Moldova. Acestea vor constitui 200 de lei și vor fi acordate tuturor copiilor până la împlinirea vârstei de 18 ani.
  3. Ajutoare pentru bătrâni – de două ori pe an vor primi câte de 600 de lei.
  4. Dublarea ajutorului pentru perioada rece a anului, ceea ce înseamnă că circa 140 de mii familii vor primi câte 700 de lei timp de cinci luni în an.
  5. Prima Casă – 4. Acesta este destinat angajaților din sectorul privat, cărora statul le-ar putea oferi până la 50% din valoarea bunului.
  6. Programul național „Drumuri Bune – 2” – construcția a 2600 de km de drum.
  7. Programul național privind sistemul de canalizare.
  8. Programul național privind alimentare cu apă.
  9. Programul național privind gestionarea deșeurilor.

Amintim că după alegerile din 24 februarie, PDM a propus blocului ACUM să facă împreună o alianță în Parlament, însă liderii PAS și DA au refuzat. Mai mult, Maia Sandu și Andrei Năstase au cheamat ieri PSRM la discuții și le-a propus formarea unui guvern minoritar. Socialiștii au răspuns astăzi că Moldova are nevoie de o majoritate parlamentară stabilă care să învestească un guvern cu atribuții depline. Totodată, dacă nu se reușește formarea unei coaliții de guvernare, țara va intra într-o perioadă de instabilitate politică și vor fi organizate alegeri anticipate – lucru care trebuie evitat, în viziunea lui Plahotniuc.

loading...

Comments are closed.