Vladimir Andronachi rămâne în arest în Penitenciarul nr.13

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi rămâne în arest în Penitenciarul nr.13. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților și au menținut decizia Judecătoriei Ciocana. Potrivit avocatului său, Oleg Mîța, Andronachi nu a fost prezent la ședință, informează tv8.md

„Noi de fapt nici nu ne-am așteptat la altă soluție. Anunțăm în continuare că clientul meu se declară nevinovat și nu recunoaște toate învinuirile care i-au fost aduse la cunoștință. Domnul Andronachi nu a participat astăzi la ședință. La moment dumnealui i s-a propus o singură dată să fie audiat chiar în acea când a fost reținut de către organele de drept din Republica Moldova. După ce a fost răpit clientul fiind în stare de șoc și a refuzat să dea careva declarații, alte propuneri de a fi audiat nu au fost. După cum am menționat anterior pe teritoriul Ucrainei este pornită o urmărire penală, noi am prezentat probe în acest sens”, a spus avocatul Oleg Mîța.

Andronachi a ajuns pe mâna autorităților din Republica Moldova la 2 noiembrie curent, după ce a fost predat de către Serviciile de Securitate ucrainene, care l-au declarat persoană indezirabilă și l-au expulzat din țară. Despre aceasta a anunțat șefa Procuraturii Anticorupție, într-un briefing de presă.

Vladimir Andronachi este bănuit de spălare de bani în dosarul „Metalferos”. În luna septembrie 2021, procurorii anticorupție au descins cu percheziții acasă la fostul democrat. Acțiunile au avut loc în cadrul dosarului fraudei bancare, în care Andronachi este cercetat penal.

Total
0
Shares
Total
0
Share