Politică

Vladimir Cebotari: Conducerea Parlamentului a împiedicat participarea reprezentantului PDM la ședința APCE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrei Năstase, cel care și-a dat votul scandalos pentru Rusia în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, trădând interesele Republicii Moldova, dar și ale partenerilor din Ucraina, Georgia și alte state, a mințit că deputații PDM au preferat să stea acasă în loc să participe la ședința APCE. Despre acest lucru a anunțat astăzi vicepreședintele democraților, Vladimir Cebotari.

În legătură cu această minciună lansată de Năstase, Cebotari a venit cu următoarea precizare.

„Ședința APCE a început luni, 24 iunie. După ce am aflat că delegația moldovenească a plecat la ședința APCE fără reprezentantul PDM, liderul fracțiunii, Pavel Filip a discutat personal cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, ca să semneze ordinul privind deplasarea la ședința APCE pentru mine, în calitate de membru supliant din partea democraților. Despre deplasare am fost anunțat de către angajații Parlamentului abia marți, 25 iunie, în jurul orei 10.00, lucru care poate fi confirmat documental”, a scris Vladimir Cebotari pe facebook.

„În aceeași zi, am plecat la Strasbourg, însă am reușit doar să am un șir de întrevederi cu reprezentanții APCE, întâlniri la care a fost discutată situația din Republica Moldova. Regretăm atât faptul că se răspândesc minciuni, dar și faptul că participarea reprezentantului PDM la ședința APCE a fost blocată de către conducerea Parlamentului”, a explicat Cebotari.

Amintim că președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a arătat dezamăgit de votul deputaților care au votat PENTRU revenirea Federației Ruse la APCE, după ce în 2014 a fost exclusă din această adunare europeană pe motiv că a acupat Crimeea.

crimeea anexata, apce moldova, deputati moldova, alianta psrm acum, nastase pro-rus, nastase unionism, nastase moscova, rusia apce

loading...

Comments are closed.